Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καμία ανάρτηση σχετικά με τη συνεδρίαση της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έκανε ο Στ. Κασσελάκης στα μέσα κοινωνικής δυκτύωσης. Προτίμησε να επιτεθεί στον αρχηγό της ΝΔ και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην αποψινή του ανάρτηση αναφέρει:

“Χθες πήγα απροειδοποίητα σε Μεγαλοπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω μέσα σε λίγες ώρες. Γιατί -όπως σας έχω πει από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε- έχω αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μαζί σας.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε απροειδοποίητα σουπερμάρκετ (ελπίζω να είδε το έργο του στις τιμές με τα μάτια του).
Και μίλησε με… απλούς πολίτες (οι οποίοι αυθορμήτως τον υποδέχτηκαν με κόρνες) γιατί θέλει, λέει, να έχει «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο»!
Μιλάει σε αυτήν τη φάση καλύτερα ελληνικά από μένα. Αντιγραφέας, αλλά ας τα λέει τουλάχιστον με δικά του λόγια”.

Προσπαθούμε όλοι να καταλάβουμε τον τρόπο που σκέφτεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς τον γνωρίζουμε ελάχιστα. Έχει τα πιστεύω του, τις αρχές του και τις αξίες του. Ωστόσο θα έπρεπε να κατανοήσει ότι το κόμμα, του οποίου ανέλαβε την προεδρία, περνά μέσα από θύελλες και φουρτούνες.

Και στη φάση αυτή, ισχύει η ρήση των προγόνων μας «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», που σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερο να σιωπά κανείς, από το να ομιλεί.

Έχει χρόνο να ασκήσει κριτική και να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη. Ας περίμενε κάποιες ώρες, δείχνοντας σεβασμό στην ιστορία που γράφεται, ή κατ΄άλλους “φάρσα” που διαδραματίζεται τώρα.

Είναι η κουλτούρα του τέτοια;

είναι η ορμή της νιότης;

είναι επιπολαιότητα;

είναι αλαζονεία;

είναι η πίστη σ΄αυτό που δήλωσε πριν την εκλογή του ότι αυτός μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη;

ή είναι απλώς έλλειψη εφυίας και ευελιξίας ως προς τους πολιτικούς χειρισμούς;

Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε για να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό που φοβίζει πιστεύω τους περισσότερους οι οποίοι αγαπούν αυτήν τη χώρα και δεν φορούν κομματικές παρωπίδες, είναι ο γνωστός μέντοράς του και οι συμβουλάτορές του..!

Εκτός κι αν ισχύει αυτό που υποσηρίζεται και μάλιστα είχε ακουστεί αμέσως μετά την παραίτηση Τσίπρα, πως ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι μεταβατικός!

Περιμένουμε σύντομα τις εξελίξεις.

Νικολέττα Φλιάταρη