Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία  η συνάντηση των μελών και φίλων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο (Λ. Πορφύρα 1, Πανόραμα).

Κάτω από τους ήχους της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής και μέσα από τις εικόνες και τα αρώματα της ελληνικής φιλοξενίας διοργανώθηκε μια υπέροχη βραδιά, όπου οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Βάσω Τόκα, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, ο οποίος κατέκλυσε την πανέμορφη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ανέλαβε την επιμέλεια της ροής του πλούσιου προγράμματος της βραδιάς.

Την εκδήλωση εκ μέρους του Δ. Σ. χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ε. Λ. Β. κ. Χαράλαμπος Καπουρτίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια.

Το χορευτικό τμήμα έδωσε και πάλι το βροντερό παρόν με την διαδοχική εμφάνιση των συγκροτημάτων αρχαρίων, πρώτης και δεύτερης παιδικής ομάδας, εφηβικού και παραστάσεων.

Ο χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλης Ασβεστάς με τους συνεργάτες του, Μαρία Δεμερτζίδου, Κώστα Λαφτσίδη, Σοφία Κυρμανίδου και Βάσω Τόκα, οι οποίοι πλαισιώνονται από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Τάκη Τσαβό και τις υπευθύνους κ. Έφη Αμοιρίδου – Πασχαλίδου και κ. Βάσω Ανανιάδου και ταυτόχρονα υποστηρίζονται από τους υπευθύνους της ιματιοθήκης κ. Δήμητρα Ιωσηφίδου και Χρήστος Καραγεωργίου, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία και η σύμπνοια αποδίδει ζηλευτά αποτελέσματα.

Εκπληκτική παρουσία είχε το τμήμα της λύρας, με δάσκαλο τον κ. Θόδωρο Βεροιώτη, όπου σε συνεργασία με το τμήμα νταουλιού, με δάσκαλο τον κ. Δημήτρη Ουσταμπασίδη, παρουσίασαν μια αξιόλογη δουλειά η οποία καταχειροκροτήθηκε.

Το τμήμα διαλέκτου με δάσκαλους τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο και τον κ. Νίκο Τομπουλίδη, η ραδιοφωνική εκπομπή με τον κ. Μελέτη Σισμανίδη στο μικρόφωνο του Ράδιο Αλεξάνδρεια, η Ιστοσελίδα με υπεύθυνο τον κ. Κυριάκο Παλασίδη, η εφημερίδα «Αργοναύτης» με διευθυντή τον κ. Αβραάμ Χωραφαίδη και τέλος το τμήμα Νέων με πρόεδρο την κ. Ηρώ Φωστηροπούλου ανέδειξαν το ποικίλο και ουσιαστικό έργο που παράγεται μέσα από τη συλλογική προσπάθεια τονίζοντας την σημασία και την αξία του.

Ο Νίκος Ιωσηφίδης και ο Χριστόφορος Χριστοφορίδης ήταν οι τιμώμενοι παλαιοί χορευτές για εφέτος, στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικά και από ένα βιβλίο, με τον  τίτλο «Ούτε το όνομα μου», το οποίο φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή της διάσημης συγγραφέως κ. Thea Halo.

Οι τιμώμενοι με τη σειρά τους απένειμαν ενθυμήματα στα μέλη των τμημάτων που έχουν διαπρέψει στην παιδεία και τον αθλητισμό κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι, Θόδωρος Βεροιώτης, Γιάννης Κουρτίδης, Γιώργος Νικηφορίδης, Χρήστος Καλιοντζίδης,  Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ιωσηφίδης, Σωκράτης Μουρατίδης, Χρήστος Τρέβλας, Ανδρέας Νικηφορίδης, Μουρατίδης Γιώργος και ο Πανταζής Πονερίδης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου και μεταξύ των άλλων η Νομαρχιακή Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, ο κ. Θεόφιλος Κοτσίδης από το e- Pontos και μέλος του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η Γ. Γραμματέας του Σ.ΠΟ.Σ. Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε. κ. Νόπη Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτρης Δάσκαλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γεωργιανών κ. Ηρακλής Σοφιανίδης, ο δημοσιογράφος της Μακεδονικής και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού σχεδιασμού του Αργοναύτη κ. Ζήσης Πατσίκας, ο πολιτικός επιστήμονας, οικονομολόγος και παρουσιαστής της Πέλλα TV κ. Γιώργος Παναγιωτίδης και ο πρόεδρος των Κιβωτιανών Βέροιας κ. Χαράλαμπος Ανθιμίδης.

Το Δ.Σ. εκτιμά ότι το αξιόλογο πολιτιστικό έργο που παράγεται ωθεί προς την επίτευξη υψηλότερων στόχων. Η αρωγή και η συμπαράσταση των γονέων στην προσπάθεια αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα δε όταν το ζητούμενο είναι το αύριο του τόπου.