Οι υποψήφιοι σύμβουλοι, τοπικοί και περιφερειακοί, δεν είμαστε μόνο για να κορφολογούμε τους σταυρούς των ψηφοφόρων. Δεν πρέπει να χαθούμε τυφλά στον προσωπικό μας αγώνα. Έχουμε και την ευθύνη να σταθούμε μάχιμα δίπλα στις αγωνίες, να συσπειρώνουμε το φρόνημα, να νιώσει ο απλός κόσμος του καφενείου και της λαϊκής ότι υπάρχουν ηθικές ηγεσίες, ότι δε χάθηκαν οι λύσεις.

Όλοι όσοι μπήκαμε στα ψηφοδέλτια οφείλουμε να προεξοφλούμε τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία περνώντας το σαφές μήνυμα ότι δεν χάνονται αυτές οι εκλογές. Ενωμένοι τώρα στην Ημαθία και την Ελλάδα, όχι για ανόητες δόξες και παχιές καρέκλες, αλλά για αποστολή ζωής.

Όσοι φοβούνται για τη σύνταξή τους, όσοι ανησυχούν για το μαγαζί τους, υπάρχει η ευκαιρία της συμπόρευσης. Να ενωθούμε τώρα ο ένας πλάι στον άλλο, να γίνει πρώτα ο τόπος μας μια αγωνιστική γροθιά αντίστασης. Να δοθεί η απάντηση στα ψοφοδεή ντροπιάσματα πως δήθεν η χώρα καταρρέει, πως οι Έλληνες τεμπελιάζουμε, πως είμαστε τάχα διεφθαρμένοι ως έθνος.

Τώρα είναι η στιγμή. Δεν είμαστε ούτε κρετίνοι, ούτε δειλοί, έχουμε παιδιά γονείς και γείτονες να νοιαστούμε για αυτούς με ειλικρίνεια και πάθος. Κουβαλάμε μια ιστορία γενναίων, δεν είμαστε αναπηρικά μοιρασμένοι στα κομματικά τσαρδάκια. Έχουμε απαντήσεις σε όσους μας τσουβαλιάζουν και βάφουν τις μικρές μας πατρίδες σε παραταξιακά χρώματα λες και χάσαμε και τα μυαλά και τις αξίες μας. Έχουμε αλληλεγγύη να επιδείξουμε, υπάρχουν επιλογές. Όχι, δεν χάνονται αυτές οι εκλογές.

28.10.2010  Κώστας Ζ. Καλαϊτζίδης

Υπ. Περιφ. Σύμβουλος Π.Ψωμιάδη–Κ.Καραπαναγιωτίδη