Η Microsoft ανακοίνωσε μια μικρή αλλαγή στα Windows 8, η οποία προκαλεί αίσθηση. Όπως αναφέρεται στο επίσημο blog της εταιρείας, οι χρήστες του νέου λειτουργικού δε θα μπορούν να βάζουν όποια φωτογραφίαθέλουν στο background του Metro interface.

Η εταιρεία λέει ότι τα tiles (συντομεύσεις) καταλαμβάνουν πολύ χώρο, οπότε μια φωτογραφία στο background δε φαίνεται και άρα δεν έχει νόημα η ύπαρξή της. Η Microsoft επέλεξε τη λύση των προεγκατεστημένων themes και μόνοαυτών, θέλοντας να διατηρήσει ένα design υψηλού επιπέδου στο Metro.

 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, το επιχείρημα της Microsoft είναι λογικό. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, κάποιοι λένε ότι η εταιρεία διολισθαίνει σε πρακτικές της Apple, η οποία είναι διαβόητη για τους περιορισμούς στο customization του λειτουργικού. Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μια απόφαση που δε συνάδει με την παράδοση των Windows και ίσως η Microsoft θα πρέπει να αφήσει τελικά την επιλογή για custom φωτογραφία στο wallpaper.

 

Το Metro interface είναι το νέο περιβάλλον εργασίας των Windows, το οποίο προορίζεται για χρήση σε tablets. Οι χρήστες υπολογιστών θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σ’ αυτό και το desktop interface που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

 

 

Πηγή: electronista