Την περασμένη Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το περιοδικό ECOΔΟΜΕΙΝ, με θέμα «ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, από τη Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και τη μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας στην Ολιστική Δόμηση». Στην εκδήλωση συμμετείχαν 310 άτομα από όλη την Ελλάδα, κυρίως μηχανικοί, αλλά και άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων και οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από μέλη του Σ.ΟΛ.ΑΡ.

Αρχικά, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο φιλόσοφος και ιδρυτής του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών, Αριστείδης Παπανδρέου και ο ολιστικός γιατρός Ευθύμιος Σδώνας  . Οι ομιλίες που ακολούθησαν αφορούσαν θέματα όπως: η ολιστική αρχιτεκτονική, μαζί με παραδείγματα παθητικών-ολιστικών κτιρίων στην Ελλάδα, σχεδιασμένα από μηχανικούς του γραφείου «Κώστας Στεφ. Τσίπηρας και Συνεργάτες», συστήματα θέρμανσης-δροσισμού και η μεθοδολογία υπολογισμού κατά το Γερμανικό PassiveHaus Institut, η σύγχρονη οικολογική θερμομόνωση,  η προστασία από ακτινοβολίες και τοξικούς παράγοντες, ο φωτισμός, η ενέργεια και ο φωτορεαλισμός κατά το σχεδιασμό ενός βιοκλιματικού κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σ.ΟΛ.ΑΡ., για το 2012 και εκλέχθηκαν κατά σειρά οι μηχανικοί:

Κώστας Τσίπηρας, Ξένια Κατσιγιάννη, Απόστολος Ευθυμιάδης, Χριστίνα Οικονόμου, Ειρήνη Βιρβίλη, Δέσποινα Καστραντά, Λάζαρος Σοφιανίδης, Γρηγόρης Σκλήνος, Νίκος Γαλάνης, Γαβριήλ Γαλανομάτης, Βασιλείου Άννα, Ξενοφών Καρβουνίδης.