Η Βέροια και η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται σε πανελλήνια «ποδηλατική διαδρομή», σε τηλεοπτικές παρουσιάσεις και σε τουριστικά προγράμματα πρακτορείων με ξεναγήσεις και δύο διανυκτερεύσεις 

 

Οι Βασικοί συντελεστές της δημοφιλούς εκπομπής της ΝΕΤ για τον τουρισμό «Μένουμε Ελλάδα», κ. Ρένια Τσιτσιμπίκου και Γιώργος Αμυράς, με περισσότερους από τριάντα Τουριστικούς Πράκτορες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τη Βέροια, επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο, συνοδευόμενοι από τη διοίκηση των Τοπικών Τουριστικών Πρακτόρων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη και τον Γ.Γραμματέα κ. Δάνο Φιλιππίδη. Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας, με θέμα την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή μας.

Η Δήμαρχος Βέροιας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης καλωσόρισαν τους επισκέπτες, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκαν για μια ακόμη φορά τα κύρια τουριστικά προσόντα και οι δυνατότητες που αυτά δίνουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ζήτησε τη βοήθεια των δημοσιογράφων της ΝΕΤ αλλά και των τουριστικών Πρακτόρων, ενώ δεσμεύτηκε για την όποια παροχή βοήθειας του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ευχάριστες ειδήσεις της συνάντησης, ήρθαν η πρώτη από τον κ. Γιώργο Αμυρά, ο οποίος πρότεινε στη Δήμαρχο την ένταξη της Βέροιας και της γύρω περιοχής, σε μια σχεδιαζόμενη πανελλήνια ποδηλατική διαδρομή (με την παρουσία περισσότερων από 1500 αθλητές, συνοδούς κ.λ.π.), παράλληλα με τηλεοπτικές παρουσιάσεις τις οποίες πρότεινε η κ. Τσιτσιμπίκου. Ενώ η δεύτερη είδηση ήρθε από τους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη εντάξει την πόλη μας και την περιοχή μας με δύο διανυχτερεύσεις, στα τουριστικά τους προγράμματα.

Η Δήμαρχος Βέροιας φανερά ικανοποιημένη, απέδωσε τα εύσημα στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας, ενώ δήλωσε ότι με τη βοήθεια όλων και με ένα καλό σχέδιο, ο «τουρισμός» μπορεί να έρθει για «διακοπές» και στην περιοχή μας.