Μόλις… μιάμιση ώρα καθυστέρησε στο ραντεβού του με τους Βεροιείς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Πολίτες και στελέχη του κόμματος  περίμεναν υπομονετικά. Στους κόλπους των δημοσιογράφων όμως άρχισε να επικρατεί εκνευρισμός, καθώς μιάμιση ώρα κενή και μη αποδοτική σ το «κυνήγι» της όποιας είδησης ή άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είπαμε να… μιμείται  πασοκικές πρακτικές, αλλά εδώ τις ξεπέρασε..!

Από το πρωί βέβαια και με την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα, αυτοί που είχαν αναλάβει την οργάνωση της επίσκεψης πήραν φωτιά, δεδομένου ότι η Βενιζέλου με Τσούπελη δεν προσφέρονταν. Τελικά αποφασίστηκε να μιλήσει στο εκλογικό κέντρο ώστε να είναι στεγασμένοι οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι να προφυλάσσονται από τέντες που είχαν τα καταστήματα και φυσικά τις ομπρέλες. Οπότε ανάσαναν  ανακουφισμένοι, ανασκουμπώθηκαν και στις 11 παρά, ήταν έτοιμοι.

Ο Αλέξης όμως καθυστερούσε…

Έτσι προχώρησαν σε στήσιμο σκηνικού πίσω από τον Πρόεδρο για να  «γράφει» καλά. Και τι πιο όμορφο σκηνικό από νεαρές,  χαμογελαστές  φατσούλες . Το μέλλον του τόπου, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί . Πίσω από τον Αλέξη. Μαζί τους και δύο μικρά κοριτσάκια με κόκκινα τριαντάφυλλα στα χέρια για να τα προσφέρουν στον κ. Τσίπρα.

 Ο Αλέξης όμως καθυστερούσε…

Καιρός τώρα ήταν να φτιάξουν ατμόσφαιρα. Άρχισαν τις δοκιμές  για τη μουσική επένδυση άμα τη αφίξει του Προέδρου, δοκιμή μικροφώνων, δοκιμές φωτισμού.

Ο Αλέξης όμως καθυστερούσε…

Άρχισε η αγωνία για το πόσος  κόσμος θα συγκεντρωθεί. Δεν έρχεται δα και κάθε μέρα στη Βέροια και στην Ημαθία ο Αλέξης Τσίπρας.

 Εδώ τόβαλε το χεράκι του ο καιρός.

Σχεδόν σταμάτησε η βροχή, πέφταν κάτι ψιχάλες,-  έτσι για υπενθύμιση- και άρχισαν  να συγκεντρώνονται σιγά σιγά οι φίλοι και οπαδοί του κόμματος.

Κι άλλα χαμόγελα από τους διοργανωτές. Αξιοπρεπέστατη συγκέντρωση, αν σκεφτούμε τις συνθήκες..

Ο Αλέξης όμως καθυστερούσε…

Ευκαιρία για πολιτικές συζητήσεις.  Κυρίως για το αποτέλεσμα των εκλογών. Όπως προέκυψε από συζητήσεις που κάναμε με  τοπικά πολιτικά στελέχη, έχουν αποδεχτεί ότι δεν θα είναι ούτε πρώτοι, ούτε νικητές. Η αγωνία τους ήταν μην πέσουν κι άλλο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Για πολλούς λόγους.  Με τίποτα όπως δεν αποδέχονταν ότι μπορεί να περάσει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση.

Ο Αλέξης όμως καθυστερούσε…

Και εν μέσω αναλύσεων, ψιχάλας και ικανοποίησης για τους πολίτες που πλήθαιναν και ανέβαζαν το νούμερο της συμμετοχής,

 επιτέλους ο Αλέξης ήρθε.

Τα υπόλοιπα γνωστά κι από άλλες συγκεντρώσεις που βλέπουμε. Θερμά χειροκροτήματα, χειραψίες και …ασφυκτικές αγκαλιές, μέχρι την έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα!

Νικολέττα Αντωνοπούλου Φλιάταρη