Ο Υπουργός Υγείας όχι μόνο συνεχίζει τις επιθέσεις του στους φαρμακοποιούς αλλά διαπιστώνοντας το αδιέξοδο που δημιούργησε το Π.Δ. για την απελευθέρωση του ωραρίου, την αναμενόμενη απόφαση κατόπιν προσφυγής μας στο ΣτΕ  αλλά και την ασήμαντα μικρή συμμετοχή από προσωρινούς κερδοσκόπους ‘συναδέλφους’ προχώρησε ωμά σήμερα με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο για ‘την διάσωση της χώρας’ , σε κατάργηση του ωραρίου .

Έτσι με απλή δήλωση στους συλλόγους ή τις Περιφέρειες φαρμακοποιοί μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν όποτε το επιθυμούν.

Κατόπιν τούτων είμαστε έτοιμοι αν ψηφισθεί η εν λόγω τροπολογία, που αναιρεί κάθε νόμο περί διημερεύσεων & διανυκτερεύσεων, για άρση των πινάκων  διημερεύσεων & διανυκτερεύσεων αφού δεν υφίσταται πλέον λόγος να υπάρχουν σε ένα απελευθερωμένο ωράριο…

Άλλωστε με τις τελευταίες μειώσεις του ποσοστού Κέρδους μας ,η Πολιτεία πήρε πίσω & με το παραπάνω το μερίδιο που για την κοινωνική προσφορά μας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και την υπερωριακή μας απασχόληση στις εφημερίες [όπως σε κάθε εργαζόμενο], που είχε δοθεί πριν 21 χρόνια.

 

Ο Πρόεδρος                               Ο Γ.Γραμματέας

Κίμων Παράσχου                        Αργύρης Φουκαλάς