Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι την Παρασκευή και ώρα 14:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πιστοποιητικών σπουδών σε είκοσι (20) Αστυνομικούς που στελεχώνουν Υπηρεσίες Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και συμμετείχαν στο πρώτο από τα πέντε σεμινάρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τη διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών 2007-2013, υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων έτους 2010 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, με τίτλο: «Εκπαίδευση προσωπικού από Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης».

Οι ανωτέρω παρακολούθησαν το κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης του προγράμματος FRONTEX και εκπαιδεύτηκαν από διδάσκοντες καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  εμπειρογνώμονες – στελέχη του Οργανισμού της FRONTEX, το Νομικό Σύμβουλο του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., υπεύθυνους από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Θεσσαλονίκης καθώς και Εμπειρογνώμονες Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το χρονικό διάστημα από 09-01-2012 έως 20-01-2012.

Τα πιστοποιητικά σπουδών στους αποφοιτήσαντες Αστυνομικούς απένειμε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ο οποίος στην ομιλία του προς τους αποφοιτούντες σπουδαστές αναφέρθηκε:

«…Αγαπητοί συνάδελφοι, το επιτακτικό μήνυμα που η κοινωνία απευθύνει στην Αστυνομία σήμερα είναι να γίνουμε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Σε μας ανήκει η υποχρέωση να θωρακίσουμε τους πολίτες και να τους εμφυσήσουμε το αίσθημα ασφάλειας, κοινωνικής ηρεμίας, γαλήνης και ευημερίας. Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν επιτε­λούμε με αφοσίωση το καθήκον μας, εάν κρατούμε ζωντανή τη διάθεσή και το ενδια­φέρον μας για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση, για γνώση των νέων τεχνο­λο­γιών, των νέων μεθόδων και τεχνικών αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της εν γένει λαθρομετανάστευσης. Είναι εφικτό μόνο με τη συνεχή βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη, με την αμερόληπτη και δίκαιη άσκηση των καθηκόντων μας, με τις  αποφασιστικές ενέργειες μας που δε θα επιτρέπουν σκιές και έκνομες συμπερι­φορές…..

……Είμαι βέβαιος ότι η επιλογή του έμπειρου, αξιόλογου και υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών διδακτικού προσωπικού, που στην πλειοψηφία του απαρτίζεται από καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλο­νίκης και Αξιωματικούς του Σώματος, με πλούσια εμπειρία στο αντικείμενό τους, καθώς και η Σχολή με τη συνεχή φροντίδα και επίβλεψή της, επιτέ­λεσαν επάξια την αποστολή τους και σας έδωσαν όλα εκείνα τα εφόδια, τα οποία αξιοποιώντας τα θα πετύχετε στην αποστολή σας ……

…..Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να σας συγχαρώ και  να σας ευχαριστήσω θερμά για την ά­ψο­­­­γη και αγαστή συνεργασία μας. Όλοι ανεξαιρέτως δείξατε σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα εκπαιδευτικά σας καθήκοντα. Σας εύχομαι η μελλοντική σας πορεία, οικογενειακή και επαγγελματική να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και προκοπή».