Πρώτη φορά τον είδα στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, όπου είχαμε πάει να εκθέσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούσαν. Εκεί είδα και τον συντοπίτη σας Απόστολο Βεσυρόπουλο. Σε μια πρώτη συζήτηση που έγινε, μου έδωσε να καταλάβω ότι έχει πολύ καλή γνώση της πραγματικότητας, της λειτουργίας της αγοράς, του ανταγωνισμού.

Κλείσαμε το επόμενο ραντεβού, αλλά την ημέρα που θα συναντιόμασταν με τον Υφυπουργό έγινε στην Αθήνα… σεισμός! Μολαταύτα εκείνος δεν θέλησε να αναβάλει τη συνάντηση και οδηγηθήκαμε σε καφετέρια της οδού Μητροπόλεως, όπου και θέσαμε τα προβλήματά μας επί τάπητος.

Από εκεί και πέρα η συνεργασία μας ήταν κάτι παραπάνω από άψογη..

Αυτά  είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ  Γιάννος Μπενόπουλος  στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Βέροια, …διανθίζοντας έτσι  την τοποθέτησή του για τα προβλήματα του κλάδου.

Αυτό που μας έδωσε να καταλάβουμε ο Πρόεδρος είναι πως όταν υπάρχει καλή θέληση και από τις δυο μεριές, λύσεις υπάρχουν και βρίσκονται.

Είναι αναγκαίο να τονιστεί το «από τις δύο πλευρές»..!!!!

Διότι πολλές  ενώσεις, συντεχνίες, κλάδοι, σωματεία προσπαθούν να δημιουργήσουν πρώτα θόρυβο, μετά αμφιβολίες και τέλος κινητοποιήσεις. Προφανώς το βάρος πέφτει στους συνδικαλιστές, οι οποίοι,  τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχουν δείξει σωστά δείγματα γραφής.

Από την άλλη υπάρχουν και κυβερνώντες, από υψηλόβαθμους μέχρι χαμηλόβαθμους, που καβαλώντας το καλάμι έχουν αναπτύξει τέτοια…  ταχύτητα που δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους.

Προφανώς ο κ. Βεσυρόπουλος  δεν ανήκει σ΄ αυτούς, όπως και η Ελληνική Ένωση  Καφέ, καθώς το πρώτο που δήλωσαν ήταν ότι δεν ζητούσαν να πάρουν χρήματα, ή επιδοτήσεις κοκ, αλλά να λύσουν νομικά κυρίως ζητήματα που τους εμπόδιζαν να αναπτυχθούν.

Καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία!

Και όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνθημά του   «ΩΣ ΕΔΩ»!!!!