Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 στις 6μμ, πραγματοποιήθηκε το κόψιμο της βασιλόπιτας , για το έτος 2012, του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας, σε μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, στη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας. Παρατέθηκε καφές, τσάι και κεράσματα προσφορά του ΔΣ του Λυκείου.Η πρόεδρος κ. Αλκμήνη Μπεμπέτσου έκοψε τη βασιλόπιτα και τυχερή της χρονιάς, ήταν η κ. Φύκατα. Ακολούθησε το Μικρό Χορευτικό Τμήμα του Λυκείου, ντυμένο με παραδοσιακές φορεσιές, τ’ οποίο παρουσίασε χορούς της Θράκης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Ζωής Μπεσιροπούλου. Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων φίλων και μελών, υπο τους ήχους της Μπάντας Χαλκίνων της Γουμένισσας.

 

  1. Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε το κόψιμο της βασιλόπιτας στα παιδικά τμήματα του Λυκείου και στους τυχερούς δόθηκαν δώρα.

 

  1. Παραθέτουμε αυτούσιο ένα γράμμα, που μας στάλθηκε από έναν καταστηματάρχη της Βέροιας, σχετικά με τα Κάλαντα των Χριστουγέννων του Λυκείου, που ψάλθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 2011 σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας:

 

Αναμνήσεις μίας άλλης εποχής

 

Παραμονή Χριστουγέννων…Στους δρόμους της πόλης ηχούν χαρμόσυνες φωνές…Περαστικοί με τσάντες και σακούλες με δώρα για τα αγαπημένα πρόσωπα, που αν και περνάμε δύσκολους καιρούς πάντα θυμόμαστε αυτούς που αγαπάμε. Μια μελαγχολία πάντα με διαχέει αυτές τις μέρες, μια μελαγχολία αλλιώτικη…εορτινή. Από το δρόμο μπροστά απ’ το μαγαζί περνάει το Λύκειο Ελληνίδων αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο. Παιδιά κάθε ηλικίας, μικρά μεγάλα, έφηβοι αλλά και δάσκαλοι, κρατώντας το αστέρι των Χριστουγέννων ψάλλουν τα κάλαντα και μεταφέρουν το μήνυμα των ημερών μεταφέροντάς με και μένα σε μια άλλη εποχή. Ευθύς τους καλώ να μπουν στο μαγαζί μου και να το πλημμυρίσουν με τις χαρούμενες φωνές τους. Για λίγη ώρα γύρισα σε κάποια άλλα χρόνια. Καλύτερα χειρότερα, η Ιστορία θα το κρίνει, σίγουρα όμως πιο ανθρώπινα. Το αστέρι και οι φωνές των παιδιών με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και τα ρούχα μιας άλλης εποχής, ξεκλείδωσαν από μέσα μου αναμνήσεις όμορφες…

…αναμνήσεις μια άλλης εποχής…

 

Β.Μ.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

 

ΤΟ Δ.Σ.