Περίσσεψαν τα χαμόγελα στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ που έγινε προκειμένου να συσταθεί η Επιτροπή Προεκλογικού Αγώνα στην Ημαθία. Κι αυτό γιατί η προσέλευση του κόσμου και των Μελών του ήταν αθρόα και γέμισε ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του πολυκέντρου Εληά.

Μια υπέρμετρη αισιοδοξία κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα, ενώ δεν έλειψαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και ο παλμός. Έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση και όχι ως μια καθαρά κομματική διαδικασία, η οποία συνήθως γίνεται εσωκομματικά.

Πολλές οι παρουσίες πασίγνωστων Μελών, πρώην Δημάρχων, πρώην και νυν Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και απλών πολιτών.

Πραγματικά μετά από αυτήν την εικόνα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. Εκτός κι αν υπάρξει  κάτι απ΄αυτά που συμβαίνουν πανελλαδικά (ατυχήματα, καταγγελίες για βιασμούς, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος κλπ) και αλλάξει το κλίμα και η γνώμη των ψηφοφόρων.

Ωστόσο ας μην εφησυχάζουν οι κομματικοί παράγοντες γιατί μέχρι τελευταία στιγμή πολλά ανατρέπονται. Αν βέβαια θέλουν να παίξουν ρόλο στα πολιτικά δεδομένα της χώρας.

Μένει να δούμε και τι κλίμα θα επικρατήσει και στα άλλα κόμματα για να έχουμε μια συνολική εικόνα για το τι περίπου θα βγάλουν οι κάλπες την 21η Μαϊου.