Elevated view of various euro bank notes

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έκαναν την ενημέρωση σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς κατοικιών, επιχειρήσεων, γης, υπογράμμισαν ότι θα γίνει  κάθε δυνατή προσπάθεια, πέρα από τις νομοθετικές  αποφάσεις , να διορθωθεί και  η λειτουργία των Τραπεζών,οι πωλήσεις  των χρεών σε ξένα funs κοκ.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν αν πράγματι τα funs είναι μόνο ξένα ή υπάρχουν και ελληνικά  εμφανιζόμενα ως ξένες εταιρείες και στα οποία ενδεχομένως συμμετέχουν ακόμα και πολιτικοί .

Κανείς δεν γνωρίζει. Αν όμως  οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποφασίσουν  να βρουν  την άκρη, «σπάζοντας αυγά», και να  συγκρουστούν με συμφέροντα,  τότε ίσως  υπάρχει ελπίδα. Αυτό βέβαια φαντάζει πολύ δύσκολο, όπως παραδέχτηκαν και οι ομιλούντες, γιατί εκτός των άλλων και το παγκόσμιο περιβάλλον είναι αρκετά ασταθές.

Υπάρχει όμως μια άλλη ισχυρή παράμετρος που είναι αναγκαίο να εξεταστεί με μεγάλη σοβαρότητα.:  Αν το τραπεζικό σύστημα μιας χώρας δεν είναι ισχυρό τότε προκύπτουν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη της οικονομίας της. Οπότε αυτό πρέπει να βασιστεί σε μια κοινή πολιτική και οπωσδήποτε, αν γίνει, θα τραβήξει σε βάθος χρόνου