Χωρίς εντάσεις, αντιπαραθέσεις, και διαξιφισμούς κύλησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας.

Λίγο τα περισσότερα θέματα συζήτησης που ήταν διαδικαστικά, λίγο οι άγιες μέρες του Πάσχα, λίγο η αναμονή των εκλογών βοήθησαν ώστε να λείψουν μεγαλοστομίες και λεονταρισμοί, μολονότι πριν ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση, προηγήθηκε η έγκριση του Ισολογισμού του Δήμου.

Εκτός των παραπάνω όμως σίγουρα έπαιξε και θα παίξει ρόλο η αποχώρηση αρχηγών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων από την αρένα της διεκδίκησης του Δήμου.

Επί παραδείγματι Γεωργία Μπατσαρά και Παύλος Παυλίδης δεν θα είναι υποψήφιοι εκ νέου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τα φθινόπωρο, όπως και κάποιοι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι.

Το γεγονός αυτό κατεβάζει τους τόνους και ενδεχομένως σπρώχνει κάποιους να βλέπουν τα πράγματα χωρίς παρωπίδες και… πάθη, προτάσσοντας τη λογική και τη σοφία που απέκτησαν μετά από τόσο καιρό στα έδρανα. 

Είθε αυτές τις συμπεριφορές να βλέπαμε και μετά τις εκλογές. Να υπήρχε η απαραίτητη συναίνεση, να έλειπαν οι τρικλοποδιές, να εγκρίνονταν προτάσεις και από την αντιπολίτευση και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα.

Ίσως να είναι (συμπληρωματικά) κι αυτά μια λύση, ώστε να μπορέσει επιτέλους αυτή η πόλη και τα χωριά του Δήμου να βγούν από ένα τέλμα χρόνων και χρόνων και να ξαναβρούν το πρόσωπο και την αίγλη που είχαν σε πολλούς τομείς κάποτε.