Την Κυριακή 15/01/2012 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ,από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, κοπή της Βασιλειόπιττας  παρουσία της Δημάρχου κας Χαρ. Ουσουλτζόγλου.

Προηγήθηκε Θεία λειτουργία  στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου, στην οποία έψαλλε η καλλίφωνη ανδρική χορωδία του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων, υπό την διεύθυνση του κου Παρμενίωνα Κωνσταντινίδη.

Εν συνεχεία ,στον εξωτερικό χώρο του ναού η κα Δήμαρχος,ύστερα από σύντομο χαιρετισμό και  ευχές για τη νέα χρονιά έκοψε την βασιλειόπιττα, ενώ η χορωδία του συλλόγου,υπό την διεύθυνση της κας Κατερίνας Λαγιώνη, καλάντιζε   Μικρασιάτικα κάλαντα και ταυτόχρονα μοιράζονταν βασιλειοπιττάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό τμήμα του συλλόγου που χόρεψε το χορό του Αγίου Βασιλείου,ενώ το τραγούδι του ομώνυμου χορού,τραγούδησε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κος Πανανόπουλος Φώτης.

Η πολυάριθμη παρουσία των φίλων και των μελών του συλλόγου, ζέστανε το παγερό Κυριακάτικο πρωινό. Στους τυχερούς των δύο φλουριών, δόθηκε δώρο από μία εικόνα ,προσφορά της βιβλιοθήκης «Παύλειος Λόγος» και του κηροπλαστείου κου Ζουμπόδη Παύλου. Επίσης ο παρευρισκόμενος κος Κοτζαερίδης Γιώργος πρόσφερε μία ξυλόγλυπτη εικόνα .

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί πολύ, όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης  και τους  δωροθέτες της εκδήλωσης. Επιπλέον ευχαριστεί και όλους τους φίλους που παρευρέθησαν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με όλους τους φίλους και μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Ημαθίας ,την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16 Φεβρουαρίου 2012 ,στον ετήσιο  χορό του συλλόγου, που θα γίνει στο κέντρο «ΣΕΙΡΙΟΣ». Και του χρόνου….