Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει το έργο «Βγερού Γλυκά Φανού»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει το έργο του κ. Χατζόπουλου Γιώργου «Βγερού Γλυκά Φανού» από το Θέατρο του Θερμαϊκού με την υποστήριξη του ΔηΠεΘε Βορείου Αιγαίου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, ώρα 9.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια.
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ προπώληση, 8€ μαθητικό, φοιτητικό & ανέργων.

Μια σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα, η Αγγελική, μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση της Βγερούς, που επέζησε της Σφαγής στη Χίο και της δουλείας στη Σμύρνη, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητα της.
Δύο διαφορετικές εποχές, δύο διαφορετικές γυναίκες, δύο αφηγήσεις. Η μία κραυγή επιβίωσης και αυτογνωσίας. Η άλλη, μαρτυρία και ταυτόχρονα καταγγελία. Και οι δύο συναρμολογούν μία κοινή μνήμη, μία ελπίδα του μέλλοντος, μία ιστορία.
Αν την ακούσεις δεν την ξεχνάς! Γίνεσαι μέρος της!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Κορίνα Βασιλειάδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια Κίνησης: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης
Σκηνικά – Κοστούμια & Σχεδιασμός φωτισμών: Κέλλυ Εφραιμίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλέα Σαμαντά
Επιστημονική συνεργάτης: Στέλλα Τσιροπινά

Παίζουν: Ελευθερία Τέτουλα, Μελίνα Αποστολίδου
Φωνή Ανθής: Ειρήνη Κυριακού

Το τραγούδι του τέλους ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός

Το έργο είναι μια «συνομιλία» τριών γυναικών. Μιας σύγχρονης ελληνίδας γυναίκας, της Αγγελικής, η οποία μέσα από τη συγκλονιστική μαρτυρία της πρόγονής της, της Βγερούς, που επέζησε της Σφαγής στη Χίο και της δουλείας της στη Σμύρνη, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητα της και να επικοινωνήσει με την εικοσιπεντάχρονη κόρη της.

Δύο γυναίκες ηθοποιοί με την αυθεντικότητα του λόγου και τη μουσικότητα της αφήγησης, δίνουν θεατρική υπόσταση σ’ ένα κείμενο κατεξοχήν αφηγηματικό, επιχειρώντας να μας φέρουν σ’ επαφή με τον απόκρυφο ψυχισμό της σύγχρονης Ελληνίδας γυναίκας και με τα άδυτα της συλλογικής μας μνήμης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη διαχρονική χρήση της βίας και της σιωπής-ανοχής που την περιβάλλει.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: από Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015
• γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140
• βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, τηλ. 23310 24612