Την επίσκεψη φοιτητών από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ δέχτηκε, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, στο πλαίσιο της γνωριμίας των φοιτητών με την περιοχή, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Οι Γερμανοί φοιτητές, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στη Βέροια, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική εκδρομή με αμιγώς αρχαιολογικό προσανατολισμό. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη επισκεφτεί το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας καθώς επίσης και στο Βήμα του Απ. Παύλου και Βυζαντινές εκκλησίες της πόλης.

Η εκπαιδευτική εκδρομή οργανώθηκε από τον κ. Παντελή Ευθυμιάδη, ταξιδιωτικό πράκτορα με καταγωγή από τη Βέροια, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ειδικό εκπαιδευτικό-ταξιδιωτικό πρόγραμμα με έμφαση στο Μακεδονικό πολιτισμό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι κατά βάση σχεδιασμένο για πανεπιστημιακές σχολές και ινστιτούτα της Γερμανίας στα πεδία της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας και προβλέπει 3-4 διανυκτερεύσεις στη Βέροια και επισκέψεις στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα της Βέροιας και όμορων περιοχών. Μέχρι σήμερα τη φετινή χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί 3 εκπαιδευτικές εκδρομές γερμανικών πανεπιστημίων ενώ προγραμματίζονται κι άλλες τους προσεχείς μήνες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τους φοιτητές για την επιλογή τους να επισκεφτούν τη Βέροια και συνομίλησε μαζί τους για την εμπειρία της επίσκεψής τους στην περιοχή, τα αγαπημένα τους σημεία αλλά και για τυχόν δυσκολίες που συνάντησαν κατά την περιήγησή τους στα αρχαιολογικά μνημεία και την πόλη.

Επιπλέον, ο κ. Βοργιαζίδης συνεχάρη τον κ. Ευθυμιάδη για την πρωτοβουλία του να αναπτύξει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι με βάση τη Βέροια, σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Βέροιας είναι πρόθυμος να συνεισφέρει στην υποστήριξη και ανάδειξη τέτοιων πρωτοβουλιών αφού η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και η αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων στην περιοχή αποτελούν βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής».