Ο συντονισμένος και αιφνιδιαστικός έλεγχος των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 2 αδέλφια σε περιοχή της Ημαθίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης.
Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 36 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, χθες (07-10-2015) το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος με φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, πήγε σε αγρόκτημα που διατηρεί σε περιοχή της Ημαθίας, όπου διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, 2 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2,5 μέτρων τα οποία και εκριζώθηκαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον παραπάνω χώρο εντοπίστηκε δενδρύλλιο κάνναβης προς αποξήρανση βάρους 110 γραμμαρίων, καθώς και 2 δοχεία που χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια των φυτών, ενώ στο φορτηγό όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης την οποία κατείχε ο 36χρονος.
Ακολούθως διενεργήθηκε έλεγχος στις οικίες τους, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 5 συσκευασίες που περιείχαν 526 γραμμάρια κάνναβης.
Οι συλληφθέντες που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.