Συνεδρίασε την Τετάρτη 30/9/2015 η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας παρουσία και του συντρόφου Ν. Παυλίδη, με κύριο θέμα συζήτησης την εκτίμηση των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου
Η εκτίμηση της Ν.Ε. είναι ότι τα αποτελέσματα σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο ήταν πολύ θετικά, γιατί:
Πρώτον αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με 7,5 μονάδες διάφορα από τον αντίπαλο του την Ν.Δ.
Δεύτερο κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες , με το καθεστώς των capital control , με υπογραφή του 3 μνημονίου και την αποχώρηση δεκάδων βουλευτών και στελεχών παραμένει και παγιώνετε η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο μας σ. Αλέξη Τσίπρα .
Η εκτίμησης της Ν.Ε Ημαθίας ιδιαίτερα για τον νομό είναι ότι όχι μόνο διατηρήθηκε το εκλογικό ποσοστό του κόμματος, αλλά αυξήθηκε με μια διάφορα από 33,94% τον Ιανουάριο σε 34,27% στις 20 του Σεπτέμβρη με 27,56% της Ν.Δ. .
Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό πλην της Α΄ θεσσαλονικάς στην περιφέρεια Κ.Μ. διαρκούντος του ρώσικου εμπάρκου στις εξαγωγές ροδάκινων, παρά την επίμονη δουλειά της Ν.Δ. να ξανακερδίσει τους αγρότες και την απώλεια έστω και των ελάχιστων ψήφων προς την ΛΑΕ, με την ύπαρξη και δράση του κ. Λαπαβίτσα .
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ηγεσία του κόμματος και την κυβέρνηση να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του πρόεδρου όπως αυτές εκφράστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο .
Επίσης καλεί την ηγεσία του κόμματος για πραγματικό άνοιγμα και μαζικοποίηση του προς την κοινωνία με μοναδικά κριτήρια τις ηθικές αξίες της αριστεράς και την διάθεση για προσφορά .
Η Ν.Ε αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίαση, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 10/11 Οκτώβρη, να συζήτηση το πρόγραμμα δουλειάς και την οργανωτική προσαρμογή στην εξυπηρέτηση αυτού του προγράμματος .
Στόχο της είναι τα μέλη να φανούν αντάξια της εμπιστοσύνης του Ημαθιώτικου Λαού και ιδιαίτερα των αγροτών ,των ανέργων, των μικρομεσαίων και γενικά των πληττόμενων από την οικονομική κρίση πολιτών.