Την Τετάρτη 01/07/15 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το εθνικό πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλλη-λεγγύης με τη συνεργασία της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο Πρόγραμμα Εμβολιάζουμε στο οποίο εθελοντές γιατροί πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με εμβόλια που παρέχει η ανωτέρω Μ.Κ.Ο.

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάζονται είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο.
Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: από τα 65 παι-διά που ήταν καταγεγραμμένα στη λίστα και προσκλήθηκαν , προ-σήλθαν κι εμβολιάστηκαν 49 παιδιά. Διατέθηκαν συνολικά 86 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί: 16 παιδιά, λόγω ασθένειας, αμέλειας ή συμ-μετοχής σε κατασκηνωτικά προγράμματα . Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών, που δεν προσήλθαν θα γίνει την επόμενη φορά μαζί με τα καινούρια παιδιά που θα προκύψουν. Από τα παι-διά που εμβολιάστηκαν σήμερα, τα 16 ήταν από ανασφάλιστες οι-κογένειες που προσήλθαν στο Δημοτικό Ιατρείο για πρώτη φορά..
Η εκστρατεία του εμβολιασμού συνεχίζεται ως δράση του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, γι’ αυτό καλούμε τις οικογέ-νειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία κλπ), να απευθύνο-νται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επό-μενο εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί περίπου το Σε-πτέμβριο του 2015.
Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος <<Εμβολιά-ζουμε παι-διά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα>>, κ. Βίκη Κουτσογιαννο-πούλου και την κ. Ειρήνη Πανάγου, του διοικητικού τμήματος, την κ. Μαρία Αραμπατζή και την κ. Σταυρούλα Παπαχατζή εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, την εθελόντρια νοση-λεύτρια του Δημοτικού Ιατρείου κ. Ιωάννα Λάτσιου και την υπεύθυ-νη επικοινωνίας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυ-θρού Σταυρού κ. Χρυσούλα Λιόλιου για τις εθελόντριες νοσηλεύ-τριες που συμμετείχαν στη δράση την κ. Κατερίνα Μπάμιατζη, την κ. Δήμητρα Ραταντζίδου και την κ. Αντωνία Αλεξίου. Το συντονι-σμό του όλου προγράμματος είχε η κοινωνική λειτουργός του Δη-μοτικού Ιατρείου κ. Σοφία Γούτα.