Πολύ φοβάμαι ότι, ανεξάρτητα από το αν υπογραφεί η σύμβαση ή όχι, ανεξάρτητα από το εάν δοθεί νέο δάνειο ή όχι, ανεξάρτητα από το αν μείνουμε στην Ευρώπη ή όχι, αυτός ο τόπος είναι χαμένος από χέρι! Και αυτό διότι ακούγεται και μακάρι να είναι αναληθές, πολύ φοβάμαι πως όχι,σήμερα, με την χώρα σε παραλυσία και οικονομική ανυδρία, με το μέλλον από μελανό έως θεοσκότεινο, με συμπολίτες μας να στερούνται βασικών αγαθών, με την νεολαία να αναζητεί ματαίως με πτυχία και μεταπτυχιακά μια όποια να ‘ναι εργασία,κάποιοι μορφωμένοι που επελέγησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση να διοικήσουν νοσοκομειακά ιδρύματα με την γνωστή διαδικασία του “τσιμέντου ταχείας πήξεως”, αυτοί οι μορφωμένοι και άρα έχοντας πλήρη γνώση των γεγονότων, στηριζόμενοι σε μια φωτογραφική εξόφθαλμα διάταξη νόμου τακτοποίησης ημετέρων, προτίθενται να ζητήσουν αποζημιώσεις παχυλές, εάν η κυβέρνηση τους παραιτήσει πριν την λήξη του “συμβολαίου” τους!!
Εάν κάποιος εξ αυτών, έχει τελειώσει σχολή διοίκησης νοσοκομειακών μονάδων και επελέγει κατόπιν διαγωνισμού συγκρινόμενος με ομοίους του, να αμειφθεί άμεσα, αν όχι να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Όσοι όμως ανήκουν στην κατηγορία των συμπαθών αποτυχόντων βουλευτών ή των γενικώς αποτυχημένων , των κηφήνων άλλων υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν απλά τις γνωριμίες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας που χρόνια τώρα ψάχνουν να βρουν σε ποια υπηρεσία εργάζονται και δεν μπορούν να θυμηθούν, να τσακιστούν να πάρουν το ελεεινό τους σαρκίο και να μας αφήσουν στον πόνο μας! Αυτός ο τόπος έχει κηδεία, επιτέλους ας σεβαστούν την πομπή!
Η ΝΔ οφείλει άμεσα και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, να ζητήσει από τους αχρείους που εμφορούνται από τέτοιες απόψεις ηθικής και δεοντολογίας, να καταθέσουν άμεσα και άνευ ετέρας προειδοποιήσεως τις παραιτήσεις τους στην πολιτική ηγεσία του τόπου! Για όσους δεν πειθαρχήσουν στα κελεύσματα των καιρών και της ηθικής, να τους διαπομπεύσει δια της διαγραφής από τα μητρώα μελών και δια της δημοσιοποιήσεως των ονομάτων!Αμέσως μετά, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα να θεσμοθετήσουν, λόγω εκτάκτων αναγκών, την εφάπαξ εισφορά προς το κράτος, όσων αμείβονται από τέτοιου είδους αποζημιώσεις σε ποσοστό 98%, το δε 2% να παρακρατηθεί ως συνεισφορά αλληλεγγύης!
Εμείς οι πολίτες οφείλουμε άμεσα να ζητήσουμε από την Δημοτική αρχή να στήσει στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, δίπλα στην αναθηματική πλάκα των ευεργετών, και μία ακόμη πλάκα, των πολιτικών στελεχών της πλάκας! Μόνο που μάλλον θα πρέπει να την παραγγείλει κάπως μεγαλύτερη, ώστε να προστεθούν στα ονόματα των εχόντων αυτήν την άποψη περί ηθικής και δεοντολογίας και τα ονόματα εκείνων των Δημοτικών Αρχ..όντων, που αφού με τυμπανοκρουσίες χάρισαν στον Δήμο μας τις αποζημιώσεις τους, αφού τους τιμήσαμε πλειστάκις για το γεγονός , αφού ακούσαμε το θέμα να επαναλαμβάνεται όλως τυχαίως σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, αφού μας έπρηξαν με το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς, κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Δήμου ζητώντας τα χρήματά τους πίσω εντόκως!Θεωρώ επιβεβλημένο το να γραφούν και αυτών τα ονόματα ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίζουν τα κατορθώματα ενός εκάστου!
Σε ότι με αφορά προσωπικά, θα μπορούσα ίσως να ψελλίσω κάποιες δικαιολογίες ματαίως για το μέγα πολιτικό ατόπημα αυτών που η ανεργία, η ανέχεια, η επιπολαιότητα της νιότης τους οδηγούν στο λάθος, όμως ευθέως δηλώνω ότι νιώθω αηδία στην θέα και μόνο αυτών που μεταφέρουν τον πλαδαρό τους πισινό τρόπο σκέψης!