Σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σικάγο ταξιδεύει αυτές τις μέρες το Ξινόμαυρο Νάουσας. Ήδη από τις 2 Ιουνίου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού βρίσκονται οι οινοπαραγωγοί της Νάουσας για μία σειρά από εκδηλώσεις οινογνωσίας και road shows που διοργανώνει η NOVACERT, με στόχο την προώθηση των εξαγωγών των οίνων ΠΟΠ Νάουσας.
Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, όπου το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου στην ελληνική ταβέρνα “Kefi” πραγματοποιήθηκε γεύμα γνωριμίας με εκπροσώπους ΜΜΕ με ειδικό ενδιαφέρον στο κρασί.
Ακολούθως, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, διοργανώθηκαν στην Ουάσιγκτον δύο εκδηλώσεις οινογνωσίας: στο εστιατόριο “Iron Gate” (www.irongaterestaurant.com) με αμερικανούς εισαγωγείς και εμπορικούς αντιπροσώπους και στο εστιατόριο “Zaytinya” (www.zatinya.com) γεύμα και οινογνωσία ανοιχτή στο κοινό.
Την ερχόμενη εβδομάδα, το road show συνεχίζεται στο Σικάγο, όπου η επιχειρηματική αποστολή θα βρίσκεται την Τρίτη στο “Taste Food & Wine” και την Τετάρτη στο “ Naha Restaurant” για επαφές με παράγοντες της εκεί τοπικής αγοράς.
Στην αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι των Οινοποιίων Βαένι, Δαλαμάρα, Καρυδά, Μελιτζανή και Φουντή, ενώ την υλοποίηση όλων των παραπάνω ως εκτελεστικός οργανισμός του ευρωπαϊκού προγράμματος για την προώθηση οίνων ΠΟΠ Νάουσας στην Αμερική και την Αυστραλία, έχει αναλάβει η NOVACERT.