«Η άνοδος του τουρκικού εθνικισμού και η Γενοκτονία των Ποντίων» ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαΐου, στο αρχοντικό Σαράφογλου, με κεντρικό ομιλητή τον υπ. Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Βασίλη Δημητριάδη. Η διάλεξη ήταν ενταγμένη στον κύκλο «Βραδιές Ιστορίας» με γενική θεματική τη «Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού», που συνδιοργανώθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της ΚΕΠΑ.
Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Από το 2007 με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης, η οποία κατατέθηκε στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας για να προωθηθεί από εκεί σε Πανελλαδικό αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο σε όλα τα Ποντιακά Σωματεία, καθιερώθηκε η ημέρα της 19ης Μαΐου ως ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, με το σύνθημα «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ».
Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, σε συνέχεια του κύκλου «Βραδιές Ιστορίας», πραγματοποιήθηκε, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, εκδήλωση- συνδιοργάνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της ΚΕΠΑ, με τίτλο «Ανέκδοτες μαρτυρίες για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τα αρχεία του Βατικανού», με ομιλητή τον Ιστορικό Δρ. Θεοδόση Κυριακίδη.
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης του Νομού, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ροδοχώρι Ημαθίας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Διοργανώθηκε συμβολική λαμπαδηδρομία μνήμης ξεκινώντας από το Μνημείο Γενοκτονίας της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για να καταλήξει, περνώντας από διάφορα χωριά του νομού, στο σημείο όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ροδοχωρίου. Σκοπός της συμβολικής αυτής κίνησης ήταν να ενωθούν όλα τα μνημεία Γενοκτονίας του Νομού ως μια κίνηση ενίσχυσης του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Με τιμή,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                    Τουμπουλίδης Νικόλαος