Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει αδήλωτα εισοδήματα που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ανακοινώσεις του κ. Βαρουφάκη για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, χαρακτηρίζονται από την ίδια προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση πολιτεύεται αυτούς τους τρεις μήνες.

Είναι σαφές, ότι η άνευ όρων νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων, μπορεί να οδηγήσει στη νομιμοποίηση και στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να αξιοποιήσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ο.Ο.Σ.Α σχετικά με την αμοιβαία διοικητική συνδρομή των χωρών σε φορολογικά θέματα.

Μία σύμβαση που προβλέπει τολμηρά και αποτελεσματικά μέτρα συνεργασίας των φορολογικών αρχών των χωρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνουν μόνο διοικητική συνδρομή και ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και τη δυνατότητα των ελληνικών φορολογικών αρχών να συμμετέχουν σε φορολογικούς ελέγχους στο εξωτερικό.

Αυτή τη σύμβαση που κυρώθηκε από τη Βουλή και αποτελεί νόμο του Κράτους, ο Σύριζα αρνήθηκε να την ψηφίσει. Έρχεται σήμερα να ανοίξει κερκόπορτες και παραθυράκια, χωρίς να ελέγχει την προέλευση των χρημάτων, επιβραβεύοντας ουσιαστικά όσους έβγαλαν ή διαθέτουν αδήλωτα εισοδήματα στο εξωτερικό και δίνοντας τους τη δυνατότητα να πληρώσουν μειωμένο φόρο και κυρίως να τα νομιμοποιήσουν, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να μεταφέρουν στην Ελλάδα αυτά τα κεφάλαια.

Η ίδια ”αριστερή λογική” συμπεριέλαβε στις ρυθμίσεις για τις δόσεις των 100 ευρώ και τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

Η κυβέρνηση έχει τα εργαλεία αλλά και ένα νέο και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, όπως η σύμβαση που προαναφέραμε, για να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους για την φοροδιαφυγή και τα αδήλωτα εισοδήματα.
Ας το πράξει και ας αφήσει επιτέλους τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς».