Στον κόσμο του παραμυθιού, των μύθων και των παραδόσεων ταξίδεψαν στις 27-28 Δεκεμβρίου 2011 τα λυκόπουλα και οι βαθμοφόροι της 5ης Αγέλης Λυκοπούλων Βεροίας.

Η πολυαναμενόμενη άφιξη του Άγιου Βασίλη παραλίγο να ακυρωνόταν λόγω… ατυχήματος. Όχι, ο συμπαθής Αϊ-Βασίλης με τα κόκκινα δεν κόλλησε σε κάποια καμινάδα, αλλά σε ένα δέντρο!!!

Κατά την επίσημη… είσοδό του στο χωριό του (Κομνήνιο Βεροίας) για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του, ο Άγιος Βασίλης είχε ένα μικρό ατύχημα: ο σκούφος του κόλλησε σε ένα κλαδί δέντρου και χάθηκε!!!
Ο Αϊ-Βασίλης με την άφιξη των μικρών μας φίλων στο χωρίο του, τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε πως έχασε τον σκούφο του και δεν ξέρει που ακριβώς του έπεσε και πως εάν δεν τον έβρισκαν δεν θα γινόταν φέτος η πρωτοχρονιά .

Ετσι τα λυκόπουλα προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν να εντοπίσει τον σκούφο μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και έρευνες των παιδιών μέσα στο χωριό του.
Τα Λυκόπουλα μας πάντως κατάφεραν μέσα στο φανταστικό αυτό διήμερο γεμάτο ξεφάντωμα και παιχνίδι μέσα στην φύση να εντοπίσουν το σκούφο και έτσι μπορέσαμε και φέτος να κάνουμε πρωτοχρονιά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την επιτυχή αυτή εκδρομή τους εξής:

Τους γονείς για την μεταφορά των παιδιών
Την κοινότητα Κομνηνίου για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον κ. Σουμελίδη Μιχάλη
Το επιτελείο της εκδρομής

Την εταιρεία Δημήτριος  Χατζημασούρας & ΣΙΑ Ο.Ε ( χονδρικό εμπόριο κρεάτων – www.xatzimasuras.gr )

Την εταιρεία “  ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε ’’ (www.chiosfruits.com )

 

Από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας

Info(at)proskopoi.gr

www.proskopoi.gr