Εύλογη απορία συνομιλητή.
Στην επιχείρηση της Ζάχαρης, στο Πλατύ, προ ετών και δι’ ολίγον ,τοποθετήθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο “συντηρητικός” για τα Αριστερά δεδομένα ,΄’μη Αριστερός “σε κάθε περίπτωση, ΠΑΣΟΚΟΣ, Τάκης Μωραλίδης. Για την τότε πολλά λέγουσα Αριστερά , η τοποθέτηση ήταν ρουσφετολογική, αντιδημοκρατική και ως εκ τούτου κατάπτυστη!Ο μη Αριστερός κος Μωραλίδης , “συντηρητικών ” υπενθυμίζω αντιλήψεων, έθεσε στην πρώτη συνεδρίαση , άμεσα και χωρίς περιστροφές, θέμα περικοπής των αποδοχών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κατά 50% , των δε απλών μελών της Διοίκησης ,όπως η αφεντιά του, μηδενισμό των αποδοχών! Το αίτημα φυσικά απερρίφθη μετά πολλών επαίνων και ο κος Μωραλίδης παραιτήθηκε.

Τα χρόνια πέρασαν , οι απόψεις περί της απόλυτης διαφθοράς χωρίς εξαιρέσεις ρίζωσαν, έδωσαν καρπούς και η Αριστερά επιτέλους ήλθε στην εξουσία! Ώ του θαύματος, στην Ζάχαρη τοποθετείται ο γνήσιος Αριστερός , με αγώνες και περγαμηνές, με σημάδια των αγώνων στο κορμί του κυρίως όμως στο πρόσωπό του, από όπου και τα συμπεράσματα, ο κος Αποστολόπουλος!Με την ίδια ακριβώς διαδικασία,ρουσφετολογική, αντιδημοκρατική και ως εκ τούτου κατάπτυστη! Περιμένω λοιπόν από τον σεμνό λαϊκό αγωνιστή, τον Αριστερό των αγώνων για ιδέες και οράματα, να θέσει ως πρώτο θέμα ,τουλάχιστον την πρόταση του κου Μωραλίδη!

Του χαρίζω το ότι , όταν ο κος Μωραλίδης έκανε την πρόταση αυτή, από οικονομικής πλευράς δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, και άρα με βάση τα νέα δεδομένα η πρόταση θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο σκληρή! Περιμένω λοιπόν δελτίο τύπου με υπογραφή του κου Αποστολόπουλου, που να αναγράφεται , η πρόταση, η ημερομηνία κατάθεσης, η απάντηση και σε περίπτωση μη αποδοχής , η παραίτηση του αγαπητού Αριστερού κου Αποστολόπουλου, όπως έκανε και ο μη Αριστερός κος Μωραλίδης! Δεν είναι λογικό? Ιδού η Ρόδος λοιπόν, κυρίως όμως ιδού το πήδημα… ‘Επεται συνέχεια..
Αδιάθετες ποσότητες βλακείας
Η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, η κυβέρνηση με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αντέξει τον απροκάλυπτο εκβιασμό των “θεσμών” της Ευρώπης των εταίρων , του πολιτισμού και της αλληλεγγύης,αναζητώντας το τελευταίο οικονομικό οξυγόνο , με διαβεβαίωση επιστροφής εντόκως , στα αποθεματικά των Δήμων και των Περιφερειών.Ο σκοπός ιερός και προφανής, επιδιώκεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διότι αν συρθεί σε συμβιβασμό σήμερα η χώρα , θα χαθεί κάθε ελπίδα εξόδου από την κρίση για τα επόμενα είκοσι τουλάχιστον χρόνια,η ύφεση και η ανεργία θα συναντήσουν νούμερα πρωτόγνωρα, ο Ελληνισμός στο σύνολό του θα εξευτελιστεί, και βέβαια για όσους πίστευαν ότι η Αριστερά είναι το πολιτικό σύστημα του αύριο, θα πρόκειται για τον απόλυτο διασυρμό, όμως αυτό αφορά μόνο τα μέλη και στελέχη κυρίως της Αριστεράς.
Οι εκπρόσωποι της συντηρητικής παράταξης , μόλις και μετά βίας έκρυβαν την χαρά τους, από την δυσμενή θέση στην οποία περιήλθε η κυβέρνηση. Έτσι με τον κο Αγοραστό επικεφαλής, τον κο Μπακογιάννη, εγγονό του κου Μητσοτάκη όλως τυχαίως ακολουθούντος, και τα άλλα παιδιά, Δημάρχους και Περιφερειάρχες ξεκίνησαν έναν αγώνα , “σκληρό και έντιμο”, υποχρεώνοντας και την καλή εφημερίδα του ακραίου συντηρητισμού της Γερμανίας, την Bild, να μιλήσει για τον “έντιμο αγώνα των Δημοκρατικών Δημάρχων και Περιφερειαρχών”, απέναντι στον “δικτατορικά” αποφασίζοντα κο Τσίπρα! Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών κάνοντας χρήση των απεριόριστων ποσοτήτων βλακείας που προμηθεύτηκαν κατά την διανομή του είδους , μίλησαν και για το ότι “δεν πρόκειται να δώσουν τα λεφτά τους”!Θεωρώντας κατά την λογική του παρελθόντος ότι τα αποθεματικά αυτά, είναι “δικά τους ” λεφτά! Φυσικά η η ανόητη αυτή στάση και η βλακώδης επιχειρηματολογία κράτησε μόλις δύο ημέρες, οπότε εκλιπαρώντας για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και ανέκρουσαν πρύμνα, κάτω από τον φόβο της γενικής κατακραυγής!
Μέχρι εδώ τα γεγονότα ήταν αναμενόμενα, όμως φαίνεται κατά την διανομή βλακείας ποσότητες μεγάλες που έμειναν αδιάθετες προμηθεύτηκαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (τρομάρα τους)! Έτσι είδε, προς γενική κατάπληξη , το φως της δημοσιότητας,απανταχούσα της ΕΛΜΕ Ημαθίας, με την οποία “απαιτείται” η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της …και άλλα τέτοια ευτράπελα!
Προκύπτουν τα εξής απλά ερωτήματα
Ποιος σας ρώτησε?
Τι σχέση έχει η απόφαση της κυβέρνησης με τα αιτήματα του κλάδου?
Τι προτείνετε, να μην πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις?
Με βάση την τοποθέτησή σας νιώθετε ότι εκφράζετε τον κλάδο?
Έχετε ακούσει το “μωραίνει κύριος…”?

Με τέτοια στελέχη , είναι να μην ελπίζεις σε καλύτερες μέρες?