Η διοργάνωση Kύκλος παράδοσης αποτελεί μία ωδή στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, της Ελλάδας μας, μια αναδρομή στον παραδοσιακό τρόπο ζωής μέσα από χορούς και τραγούδια. Είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας και τη συνολική ευθύνη διοργάνωσης έχει η Κ.Ε.Π.Α. Δ.Βέροιας σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Συμμετέχουν (κατά ημερομηνία παρουσίασης)

Λύκειο των Ελληνίδων , παράρτημα Βέροιας

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βέροιας

Κύκλος Ερατεινός, χορευτικό εργαστήρι Ημαθίας
Αναλυτικά

Πέμπτη 16/4 , ώρα 20.30
«Μη ζώην μετ’ αμουσίας» (Μακάρι να ζεις πάντα με τη μουσική, Ευρυπίδης 480-406 π.Χ.)

…Να μη ζω χωρις μουσική ή κάθε μορφή τρχνης και πραγματι δεν είναι αληθεια αυτό; Απο τα αρχαια χρονια εως σημερα ολες οι στιγμές της ανθρωπινης ζωής ,ειτε χαρουμενες είτε λυπητερες ειναι συνυφασμένες και άρρηκτα δεμένες με τη μουσική. Οι μούσες έδωσαν απλόχερα στην ανθρωπότητα τις χάρες που είχαν και οι άνθρωποι τις πήραν και πέρασμα των αιώνων τις εξέλιξαν και τις ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητα τους. Στην παρασταση θα παρουσιαστουν χοροι , τραγουδια και δρωμενα απο όλη την ελλαδα οπως διατηρηθηκαν και περασαν απο γενια σεγενια
Μουσικοχορευτικό Δρώμενο από το Λύκειο των Ελληνίδων , παράρτημα Βέροιας.

Κυριακή 19/4 , ώρα 20.00
«60 χρόνια Εύξεινος Λέσχη Βέροιας – Σχολείο Παράδοσης».
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Λέσχης.
Τα μέλη των τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας (χορός – μουσική – θέατρο) θα μεταφέρουν στην σκηνή με έναν ιδιαίτερο και καθαρά παραδοσιακό τρόπο σκηνές από τη καθημερινή ζωή των Ελλήνων του Πόντου.
Δευτέρα 20/4 , ώρα 20.00
«Di primuveara pãnã toamna» (από την Άνοιξη ως το Φθινόπωρο)

Είναι μια παράσταση με θέματα από τη ζωή των Βλάχων, που περιλαμβάνει αφήγηση, χορό, τραγούδι, δρώμενα, αναπαραστάσεις, προβολές με τη συμμετοχή των τμημάτων του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.

Τετάρτη 22/4 , ώρα 19.30
«Δεν έχει η αγάπη σύνορα»
Μια παράσταση αφιερωμένη στην αγάπη, όπως αυτή εκδηλώνεται και εκφράζεται από τον άνθρωπο. Ξεκινώντας από την υπέρτατη αγάπη όλων, την αγάπη προς τον Θεό και ιδιαίτερα στο πρόσωπο της Παναγίας μας.
Μετά μέσα από τους δρόμους της μουσικής, των τραγουδιών και των χορών θα γνωρίσουμε την αγάπη: για το παιδί, για τη μόρφωση και το σχολείο, για τις γιορτές, για τον εχθρό, για τον φίλο, την ερωτική αγάπη, την αδερφική αγάπη, την αγάπη για τη μάνα, τον πατέρα και γενικά τον θεσμό της οικογένειας, την αγάπη για την Πατρίδα και τέλος την αγάπη προς όλα όσα έπλασε ο Δημιουργός μας, με κυρίαρχη την αγάπη προς τον άνθρωπο…. Συμμετέχουν τα τμήματα από το χορευτικό Εργαστήρι Ημαθίας «Κύκλος Ερατεινός».
Πληροφορίες στα γραφεία των Συλλόγων και στα τηλ.

Η «σοφία» της παράδοσης ας μας καθοδηγήσει ….