Ένα νέο, καινοτόμο και ανατρεπτικό πληκτρολόγιο που θα φέρει την επανάσταση στον χώρο της τεχνολογίας, βρίσκεται πλέον στην αγορά.
Σε αντίθεση με το σχέδιο QWERTY, το πληκτρολόγιο BeeRaider, έχει σχεδιαστεί με βάση τη λογική, με αποτέλεσμα να είναι πιο αποτελεσματικό και εργονομικό. Αυτά τα χαρακτηριστικά του νέου σχεδιασμού θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τις φορητές συσκευές και για τους χρήστες smartphone, tablet και φορητών υπολογιστών.
Απογοητευμένος με τους περιορισμούς της παραδοσιακής διάταξης QWERTY, ο εφευρέτης του πληκτρολογίου BeeRaider, McEnaney, περάσε την τελευταία δεκαετία, σχεδιάζοντας ένα νέο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η καθολική διάταξη πλήκτρων σχεδιάστηκε στην εποχή της γραφομηχανής – κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1878 – δημιούργησε μια εναλλακτική λύση, εμπνευσμένη από μια μέλισσα.
Το BeeRaider, το πληκτρολόγιο με το περίεργο σχήμα, μοιάζει με μια μέλισσα που ίπταται, με δύο “φτερά” στην διάταξη των πλήκτρων σε κάθε πλευρά του κέντρου. Η διάταξη είναι μεγαλύτερη, με τα πλήκτρα που χρειάζονται περισσότερο να βρίσκονται στο κέντρο (το οποίο μειώνει την κούραση, λέει ο McEnaney). Τα πλήκτρα που ο ίδιος θεωρεί «πιο άχρηστα» – συμπεριλαμβανομένων των Q, Κ και Χ – είναι τοποθετημένα πιο μακριά.
Ο McEnaney υπόσχεται ότι ο καθένας μπορεί να γίνει ένας ικανός δακτυλογράφος του BeeRaider σε 20 λεπτά. Το μυστικό; Η κεντρική θέση και τα σχετικά εργαλεία μάθησης, θα σας βοηθήσουν να το μάθετε άμεσα και να συνηδειτοποιήσετε το πόσο λειτουργικό είναι.
http://fimotro.blogspot.gr