Ο Δήμος Βέροιας μετά τη με αριθμ. 34/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η αποδοχή της δωρεάς-χορηγίας της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ», θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τη σχολική περίοδο 2014 – 2015 (μέχρι 30-6-2015). Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Βέροιας.

Συγκεκριμένα, το on-line φροντιστήριο θα προσφέρει δωρεάν, με διδασκαλία σε βίντεο, τα παρακάτω:
1. Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου:
Περιλαμβάνει – με έναν κωδικό χρήσης – διδασκαλία 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία –μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων, για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

2. Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου:
Περιλαμβάνει – με έναν κωδικό χρήσης – διδασκαλία, για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 11.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, λύσεις θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών.

3. Γνωστοποίηση δωρεάν πρόσβασης στο πρόγραμμα e-δημοτικό, Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ:
Το e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας της χορηγού www.arnos.gr, που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.
Οι γονείς-κηδεμόνες να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, και να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στο Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Βέροιας, έως 31/03/2015. Η αίτηση συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής δικαιούχων μαθητών και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Γραφείου Παιδείας 2331350511 και του Γραφείου Επικοινωνίας 2331350617 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας www.veria.gr και του εκπαιδευτικού ιστότοπου ΑΡΝΟΣ www.arnos.gr.