Για μεγάλη ταλαιπωρία και εμπορική ζημιά μίλησε στα «Ε» ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Ημαθίας, «ο Αγ. Χριστόφορος», Στέφανος Αποστολίδης ο οποίος υποστήριξε ότι φέρει η Εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. την αποκλειστική ευθύνη για το πρόβλημα καθώς, ενώ εισπράττει κανονικά τα διόδια και μπορεί να διαθέσει προσωπικό και εκχιονιστικό εξοπλισμό, δεν έπραξε τα δέοντα για την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των οχημάτων.
«…Είμαστε αναστατωμένοι, με πολλούς συναδέλφους αποκλεισμένους που κουβαλούν ευπαθή εμπορεύματα τα οποία με αυτές τις καιρικές συνθήκες κινδυνεύουν. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ξανά κλείνει η Εγνατία για 3 – 4  χιλιόμετρα, λόγω ανεμοθύελλας, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται σε κάποια σημεία περισσότερο χιόνι από αυτό που πέφτει. Αφού η Εγνατία δε διαθέτει τα απαραίτητα εκχιονιστικά για να κάνει τη δουλειά της, υποχρεώνεται η Τροχαία να κλείσει το δρόμο για περισσότερη ασφάλεια. Από το απόγευμα της Παρασκευής έχω μιλήσει με όλους τους αρμόδιους αλλά ο ένας πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ρίχνει τις ευθύνες στην Τροχαία για το κλείσιμο του δρόμου. Η Τροχαία από την άλλη ισχυρίζεται ότι η ΕΓΝΑΤΙΑ δεν κάνει καλά τη δουλειά της εξαναγκάζοντας την πρώτη να λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας και εμείς έχουμε πελαγώσει ακινητοποιημένοι για πάνω από 24 ώρες.
Οι υπεύθυνοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ στο μεταξύ, εισέπραξαν κανονικά διόδια, όχι μόνο για το δικό μου φορτηγό αλλά και άλλων 20 περίπου συναδέλφων και μόλις περάσαμε τον Πολύμυλο ακινητοποιηθήκαμε από την Τροχαία που είχε τη σχετική εντολή από Κοζάνη. Ορισμένοι αναγκάστηκαν να φύγουν από άλλο δρόμο, έχοντας πληρώσει κανονικά τα διόδια για μια διαδρομή που τελικά δεν κάνανε. Μάλιστα ο οδηγός μου, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει, μας επιβλήθηκε το 20πλάσιο πρόστιμο.
Είναι υποχρεωμένη η ΕΓΝΑΤΙΑ να έχει καθαρό το δρόμο από τη στιγμή που εισπράττει διόδια…».