Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του αναφαίρετου δικαιώματος σε επίσχεση εργασίας που προέβησαν εργαζόμενοι της επιχείρησης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στα συγκεκριμένα τμήματα. Γίνεται επίσης γνωστό ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά και θα καλύψει πλήρως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει -προκαταβολές πελατών, οργανωμένες εκδρομές κ.λπ.
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΕΤΑ Νίκος Κουτσογιάννης είχε συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής με τους εργαζόμενους που επέλεξαν τον δρόμο της επίσχεσης, ευελπιστώντας να επιστρέψουν στις εργασίες τους ενόψει της νέας περιόδου. Ο κ. Κουτσογιάννης εξήγησε για μια ακόμη φορά την γνωστή σε όλους κατάσταση στην οποία παρέλαβε την επιχείρηση, (ζημία δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα, 5 και πλέον μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι), τους υπενθύμισε τις σοβαρότατες κινήσεις που έγιναν για να διατηρηθεί η επιχείρηση ανοιχτή, τους ανέφερε την ανάγκη βραχυπρόθεσμων ενεργειών για τη λειτουργία της αλλά και τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την επόμενη μέρα της εταιρείας.
Για το θέμα και για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, η διοίκηση της ΕΤΑ ΑΕ έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 24 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Βέρμιο.