Σε ένα εξαιρετικό ματς, η Καλλονή επικράτησε 4-1 της Βέροιας στη Λέσβο και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, μετά από την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Λεοζίνιο (17΄,71΄) και από ένα ο Χουάνμα (12΄) και ο Αντέτζο (90+3΄), ενώ η Βέροια είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Καλτσά στο 16΄.

Οσα δεν γίνονται σε ολόκληρο αγώνα, συνέβησαν στο διάστημα 10΄-20΄ στο στάδιο της Λέσβου. Ισως το πιο συναρπαστικό δεκάλεπτο της φετινής Σούπερ Λίγκας! Στο 12΄ από πάσα του Καλτσά, ο Χουάνμα από κοντά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 16΄ η Βέροια απάντησε με εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Καλτσά. Ομως, τα πανηγύρια κράτησαν ελάχιστα καθώς στο 17΄ ο Λεοζίνιο με δυνατό σουτ έδωσε ξανά το πρβάδισμα στην ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, η οποία στο αμέσως επόμενο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Νέτο ανέτρεψε τον Λεοζίνιο στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά ο Τζινάρ απέκρουσε την εκτέλεση του Χουάνμα.

Στο 30΄ η Βέροια έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Πέρες, αλλά στο 35΄ την έσωσε το… δοκάρι, αφού εκεί “σταμάτησε” το δυνατό σουτ του Χουάνμα. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 42΄ η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο ισοφάρισε τα… δοκάρια, με πλασέ του Μπεν.

Μετά από το απολαυστικό πρώτο ημίχρονο, ήταν φυσιολογικό να πέσει ο ρυθμός. Η Καλλονή έδωσε χώρο προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις και πράγματι σε μία από αυτές “καθάρισε” τη νίκη. Ο Λεοζίνιο στο 71΄ έφυγε ταχύτατα και πλάσαρε τον Τζινάρ, διαμορφώνοντας το 3-1. Και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντέτζο με κεφαλιά από κόρνερ έκανε το τελικό 4-1.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Χουάνμα, Μανούσος – Βέρτζος

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αντέτζο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (84΄ Αλβες), Μανούσος, Χουάνμα (76΄ Ναβάρο), Πετρόπουλος (91΄ Αράς).

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Βέρτζος (69΄ Μπαργκάν), Κάλι, Μαραγκός, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Πέρες, Γεωργιάδης (74΄ Κάμπορα), Καλτσάς, Μπεν

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ