Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Πιο συγκεκριμένα στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2015 ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου, Κατράνας Γεώργιος, διακρίθηκε στη 2η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» για το Λύκειο και ο μαθητής της γ΄ γυμνασίου, Τρέβλας Χρήστος, κατέλαβε την τέταρτη θέση στη ίδια φάση μεταξύ μαθητών γυμνασίου από σχολεία όλης της Ελλάδας και προκρίθηκε στην 3η φάση, «ΙΠΠΑΡΧΟΣ». Οι συγκεκριμένοι μαθητές εκπροσώπησαν την Ημαθία στον διαγωνισμό αυτόν.
(Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται ήδη τα τελευταία χρόνια από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος όχι μόνο στα Λύκεια αλλά και στα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις του διαγωνισμού είναι τρεις για τα Γυμνάσια και τέσσερις για τα Λύκεια. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τέσσερις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής).
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.
Με την ολοκλήρωση της 3ης φάσης, «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα αναδειχθούν οι νικητές του 20ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2015 και θα συγκροτηθεί η ελληνική ομάδα για την Ολυμπιάδα της Αστρονομίας. Επιπλέον, ο πρώτος μαθητής και η πρώτη μαθήτρια ηλικίας 16-18 ετών θα μεταβούν για επτά ημέρες τον Ιούλιο στις εγκαταστάσεις της ΝΑSΑ, στο Huntsville της πολιτείας Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και θα μετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
Διάκριση, επίσης, πέτυχε και ο μαθητής της α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Καλατζόπουλος Σπύρος, στη 2η φάση «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ» του τοπικού διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου συγχαίρει τους μαθητές και τους εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.
O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ