Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, με αφορμή το νέο προσωρινό κλείσιμο της κυκλοφορίας στην περιοχή των Τεμπών, λόγω καταπτώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο ζήτημα που πρέπει να αφορά στην οδική κυκλοφορία. Η ασφαλής κυκλοφορία στα Τέμπη είναι εθνικό ζήτημα και κανείς δεν δικαιούται, ούτε να κάνει εύκολες κρίσεις, ούτε και να λαϊκίζει.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, για το καλό όλων, το πρόσφατο πρόβλημα να είναι προσωρινό. Όμως, οι ειδικοί επιστήμονες, που γνωρίζουν τη δυσκολία των επεμβάσεων αποκατάστασης στα Τέμπη, με δεδομένη την πολυπλοκότητα των φυσικών διεργασιών και των διαδικασιών εφαρμογής στηρίξεων, τονίζουν ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν κενά χωρικά σημεία στις επεμβάσεις, όπως π.χ. στο σημείο που συνέβη η κατάπτωση, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Προφανώς, για μείωση του κόστους επελέγη η λύση αυτή. Υπενθυμίζω, ότι με βάση τη σύμβαση έπρεπε να είχαν ληφθεί από τον Παραχωρησιούχο, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση στα Τέμπη.

Οι πολίτες της χώρας, που πλήρωσαν πέρυσι, επί ένα εξάμηνο, το κλείσιμο στα Τέμπη, με ταλαιπωρία και απώλειες εκατομμυρίων ευρώ από τις ζημιές των επιχειρήσεων τους, απαιτούν ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Έγκαιρα, έχουμε επισημάνει την αδήριτη ανάγκη να κατασκευασθεί με προτεραιότητα ο κάθετος άξονας Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης, ώστε να αποκτήσει η Θεσσαλία και η Μακεδονία έναν ασφαλή και σύγχρονο εναλλακτικό οδικό άξονα, με άμεση σύνδεση με την Εγνατία.

Το Υπουργείο Υποδομών, το τελευταίο διάστημα, ασχολείται μόνο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα και να εποπτεύσει αμεσότερα και στενότερα την κατασκευή των έργων».