Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, στις 11:30 το πρωί στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας (Πολυχώρος Πολιτισμού «ΒΕΤΛΑΝΣ», 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Μεσημβρινοί» του Θάνου Κόσυβα.
Το βιβλίο προλογίζουν και αναλύουν η Ξανθή Χονδρού-Χιλλ, ποιήτρια και ο Θανάσης Μπίντας, συγγραφέας-καθηγητής. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι Μέλιος Αδαμίδης, Κατερίνα Βογιατζούλη, Γιώργος Κασαπίδης, μέλη της θεατρικής ομάδας «Αίρεσις».
Την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνουν το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας-Τμήμα Βιβλιοθήκης, και οι εκδόσεις «Poema». Την εκδήλωση υποστηρίζει το «Καφέ Αλλοτινό».

Βιογραφικό Θάνου Κόσυβα
Γεννήθηκε το 1972 στην Καρίτσα Πιερίας, όπου και κατοικεί. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στα τμήματα Προγραμματιστών Η/Υ και Γραφιστικής. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως γραφίστας.
Τιμητική Διάκριση στο Α’ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποιήσεως Θεσσαλονίκης από την Ένωση Λογοτεχνών Ευρώπης το 2000. Α’ Έπαινο στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης από τη Χ.Ο.Ν.(Χορωδία & Ορχήστρα Νέων) το 2001.
Συμμετέχει με πέντε ποιήματα στην «Πανελλήνια Ανθολογία Νέων Λογοτεχνών 2005» της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών. Έχει βραβευτεί για τη συγγραφική προσφορά με άρθρα και ποιήματα στο Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», το 2006. Συμμετέχει επίσης με πέντε ποιήματα στο Δ΄ και Η΄ Τόμο της Ανθολογίας Νεοελληνικής Ποίησης και Διηγήματος του περιοδικού «Νέα Αριάδνη» 2007 και 2014. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά Εντευκτήριο, Παρέμβαση, Θράκα, Νέα Αριάδνη, Κελαινώ, Προσέγγιση και στα ηλεκτρονικά περιοδικά e-poema και ΠΟΙΕΙΝ. Συμμετέχει στην εκδήλωση «Βραδιά Μουσικής & Ποίησης» στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργοί της Πόλης» Κατερίνη 2010 με δύο μελοποιημένα ποιήματα από τον βραβευμένο Κατερινιώτη συνθέτη Χαράλαμπο Ναβροζίδη.
Το 2011 κυκλοφορεί η πρώτη του ποιητική συλλογή «Σ’ ελλειπτική τροχιά», εκδόσεις Μάτι -ο ίδιος έχει την επιμέλεια και είναι υπεύθυνος για τη σελιδοποίηση και σχεδίαση εξωφύλλου- η οποία βραβεύεται από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» για τη χρονιά 2011-2012. Το 2014 κυκλοφορεί δεύτερη του ποιητική συλλογή «Μεσημβρινοί» από τις (.poema..) εκδόσεις – ο ίδιος έχει σχεδιάσει τη μακέτα εξωφύλλου.
Παράλληλα έχει γράψει και εικονογραφήσει ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες» και θέμα τη διαφορετικότητα και είναι υπό έκδοση. Και προσεχώς ένα δεύτερο παιδικό βιβλίο που ήδη βρίσκεται στα σκαριά, οικολογικού περιεχομένου.
Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις με ψηφιακό κολάζ (digital art). Υπεύθυνος Σύνταξης, επιμέλειας ύλης και σελιδοποίησης της λαογραφικής εφημερίδας «ΦΤΕΡΗ» και παράλληλα αρθρογραφεί – άρθρα του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε τοπικές πιερικές εφημερίδες. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Δανειστικής Βιβλιοθήκης Καρίτσας και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρίτσας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» και είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Καρίτσας.