Τη διαφωνία τους εκφράζουν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του κόμματός τους στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Δημήτρης Κοδέλας, η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Σωτηρίου, με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν αντίθετοι στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Παυλόπουλο.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας επισημαίνει πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τη στροφή προς τα αριστερά, την απόρριψη των Μνημονίων και την απέχθεια προς το παλιό κατεστημένο, σε συμφωνία με τη θέληση του λαού η οποία εκφράστηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, προσθέτοντας πως ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια ξεχωριστή δημόσια προσωπικότητα με δημοκρατικές ευαισθησίες, αλλά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια.
Εξηγεί, πάντως, πως από τη στιγμή που η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε δημόσια από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται ζήτημα εναντίωσης στην επιλογή αυτή, αφού «η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμες και λεπτές διαπραγματεύσεις που απαιτούν αρραγές μέτωπο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ