Ομιλία με θέμα: «Εθισμός σε ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο. Υπάρχει λύση», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στις 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξαρτήσεις και πως αυτές επηρεάζουν ολόκληρη την οικογένεια και την κοινωνία.

Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. ΟΑΣΙΣ και Σύμβουλος Απεξάρτησης κ. Δαμιανός Δουΐτσης αλλά και μέλη της ΟΑΣΙΣ που θα μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες. Επίσης θα προβληθούν βίντεο σχετικά με το θέμα ενώ στο κοινό θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΣΙΣ

Η ΟΑΣΙΣ ιδρύθηκε από το 2002 από πρώην εξαρτημένους και μέλη των οικογενειών τους.

Για τη δράση της βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα έχει δεχτεί χιλιάδες άτομα για υποστήριξη και ενημέρωση στην έδρα της (Θεσσαλονίκη – Μοσκώφ 12).

Παράλληλα πραγματοποιεί εκδηλώσεις, διαλέξεις και ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, για να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ.: 2310 508598-9, 6944 318118

E-mail: oasis@oasis.org.gr

Web: www.oasis.org.gr, www.kentroapexartisis.com

Facebook: Όασις – Απεξάρτηση

Βιογραφικό Σημείωμα Δαμιανού Δουίτση

Ο Δαμιανός Δουΐτσης υπήρξε εξαρτημένος από αλκοόλ, ναρκωτικά και τζόγο για 12 χρόνια. Έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες στην Ελλάδα, απεξαρτήθηκε το 1991 σε ιδιωτικό κέντρο στην Αγγλία, σε ηλικία 32 ετών.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο των εισαγωγών-εξαγωγών και σαν εργολάβος οικοδομών, ασχολήθηκε εθελοντικά με τον τομέα της απεξάρτησης.
Έχοντας βρει ο ίδιος τη λύση, θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα και την τεχνογνωσία στην Ελλάδα κι έτσι αφιερώθηκε στη δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας ναρκομανών, αλκοολικών, τζογαδόρων και υπερφάγων.
Επίσης συνέβαλε στη δημιουργία οικογενειακών ομάδων, ώστε να βοηθηθούν τα μέλη των οικογενειών των εξαρτημένων.
Συμμετείχε σε ημερίδες, σεμινάρια, δημόσιους διαλόγους και επιστημονικά συνέδρια.
Συνδέθηκε με φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της απεξάρτησης και συμμετείχε σε διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Έγινε πρόσωπο αναφοράς για τον καινούργιο τρόπο αντιμετώπισης του εθισμού σε όλη την Ελλάδα (Ανώνυμοι Αλκοολικοί).
Έπειτα από 10 χρόνια προσφοράς, ιδρύει το 2002 την ΜΚΟ «Όασις», με αντικείμενο τον εθισμό σε όλες τις μορφές του.
Διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην κοινωνική αποδοχή των εθισμένων και στην κατάρριψη του στίγματος, με πλήθος παρουσιάσεων στην τηλεόραση και τον ημερήσιο τύπο και συμμετοχή σε φεστιβάλ και «εκδηλώσεις δρόμου».
Συνεργάστηκε με όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους στον τομέα της απεξάρτησης ιδιωτικούς και δημόσιους (πρόεδρους ΟΚΑΝΑ, Υπουργείο Υγείας, θεραπευτικές κοινότητες και ψυχιάτρους).
Βοήθησε στην σύνδεση του επιστημονικού και θρησκευτικού χώρου με τους ανθρώπους που εμπειρικά έχουν βιώσει το πρόβλημα και αναζητούν λύσεις.
Εισήγαγε στον τομέα της απεξάρτησης την έννοια της «ασθένειας» του εθισμού και του όρου «εθιστική προσωπικότητα».
Για την προσφορά του στον χώρο της απεξάρτησης βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Το 2006 αποφασίζει να ασχοληθεί ολοκληρωτικά κι επαγγελματικά, κι έτσι σπουδάζει συμβουλευτική τοξικοεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν σύμβουλος απεξάρτησης, ενώ ολοκλήρωσε τη συγγραφή βιβλίου με θέμα τον εθισμό το οποίο σύντομα θα εκδοθεί.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944-318118.