Στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) και στο 6ο Γυμνάσιο βρέθηκε η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο  Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού  κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης την Δευτέρα στους μαθητές που επισκέφτηκαν το Δημαρχείο. Την Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι, Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Τεχνικών και Πολεοδομίας κ. Δημήτριος Δάσκαλος και ο Πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Νεολαίας & Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης. Η συζήτηση που προκάλεσε ο Δήμος Βέροιας,  πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ στην αίθουσα των καθηγητών, παρουσία πέντε αντιπροσώπων των μαθητών, του Προϊσταμένου της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Ευθύμιου Φλιτούρη, του Προϊσταμένου Επαγγελματικής Κατάρτισης κ. Νικηφόρου Κατράνα, του Υπ/ντή, του ΕΠΑΛ, του Συλλόγου των διδασκόντων και εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στη δημοκρατική διαδικασία που προήδρευσε ο Υπ/ντής του σχολείου, κρατήθηκαν πρακτικά, ενώ οι πρώτοι που πήραν το λόγο ήταν οι μαθητές.  Κατέθεσαν τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

  • Αίτημα για την ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση από το σχολείο από την οδό Σταδίου.
  • Η ασφαλτόστρωση του παράπλευρου δρόμου από το σχολείο (οδός Αναξαγόρα).
  • Το πρόβλημα με το μαθητικό πάσο και την περιορισμένη χρήση του.
  • Ο εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων του σχολείου.
  • Η επισκευή στις τουαλέτες.
  • Η λειτουργία του κυλικείου.
  • Την έλλειψη βιβλίων.
  • Τα αποδυτήρια στο Γυμναστήριο που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος.
  • Η δημιουργία περισσότερων αιθουσών διδασκαλίας.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στη Δήμαρχο η οποία είπε στους μαθητές και τους καθηγητές ότι σκοπός της επίσκεψης – συνάντησης αυτής είναι, αποκλειστικά η επίλυση και η δρομολόγηση λύσεων στα όποια προβλήματα, είτε αυτά είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου είτε όχι, παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Ξεκαθάρισε ότι όλα τα αιτήματα των μαθητών δεν μπορεί να τα λύσει ο Δήμος, διότι δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα, παρ’ ολ’ αυτά είναι διατιθέμενη να βοηθήσει και θα βοηθήσει όπως μπορεί. Απάντησε με τους αντιδημάρχους για τα ζητήματα που αφορούσαν το Δήμο, λέγοντας ότι «σήμερα κιόλας» θα στείλει τον ειδικό συνεργάτης της Συγκοινωνιολόγο (όπως και έγινε) για να εξετάσει το θέμα της προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, για το θέμα της οδού Αναξαγόρα υποσχέθηκε την επίστρωσή της με 3 Α και χαλίκια προς το παρόν διότι εφέτος δεν μπορεί να πέσει άσφαλτος, για τη δημιουργία περισσότερων αιθουσών διδασκαλίας είπαν ότι μπορεί ο Δήμος να δώσει λύση στο θέμα αυτό με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις υφιστάμενες αίθουσες, όπως και στις άλλες τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται. Η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έγινε σαφές ότι είναι παρούσα όποτε της ζητήθηκε (απόδειξη το Γυμναστήριο που παρέδωσε στο λύκειο λίγους  μήνες πριν), για τα αποδυτήρια έγινε γνωστό ότι είναι υπό διαμόρφωση και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα.  Για την έλλειψη βιβλίων η Δήμαρχος δήλωσε ότι «θα αποσταλεί ως συμπαράσταση στο αίτημα, έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου,  ο Προϊσταμένος της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και ο Προϊσταμένου Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι οποίοι κατέθεσαν τις πολύτιμες εμπειρίες τους και απόψεις τους που στοχεύουν στην καλύτερη παροχή παιδείας στα παιδιά μας και στη βελτίωση των συνθηκών στο σχολικό συγκρότημα.

Μετά τις δεσμεύσεις των εκπροσώπων του Δήμου για τα θέματα που μπορούσαν να εκφέρουν γνώμη και την παρότρυνσή τους προς τους μαθητές να τερματίσουν την κατάληψη του σχολείου (κατά την οποία δεν σημειώθηκαν προς τιμή των μαθητών καμία καταστροφή), αποσύρθηκαν από τη συζήτηση για να παραβρεθούν και στη συνέλευση που ακολουθούσε στο 6ο Λύκειο. Το θέμα που απασχόλησε το σχολείο αυτό ήταν η φύλαξη του χώρου τις απογευματινές και βραδινές ώρες και οι όποιες φθορές γίνονται από εξωσχολικούς.  Για το θέμα της φύλαξης ενημερώθηκαν από τη Δήμαρχο για τις ενέργειες του Δήμου σε σχέση με τη μετεγκατάσταση των ROMA, ενώ η Σχολική επιτροπή θα δώσει τη λύση της απογευματινής φύλαξης. Τέλος αποφασίστηκε η αγορά ενός μικροσκοπίου για τα εργαστήρια του σχολείου.

Κατά την επιστροφή της Δημάρχου στο Δημαρχείο την περίμενε νέα συνάντηση στο γραφείο της αυτή τη φορά με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και το Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου για το μείζων ζήτημα της σχολικής τους στέγης.