Σε λίγες μέρες θα υποδεχθούμε μια νέα χρονιά, όχι με τους καλύτερους οιωνούς για τα μελλούμενα.

Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας αγγίζει πλέον όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πολιτών, αφήνοντας μικρά περιθώρια για την ανάπτυξη συναισθημάτων ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο. Κι αυτό είναι ίσως το χειρότερο συναίσθημα που κυριαρχεί αυτή την Πρωτοχρονιά.

Όμως μπορούμε να παλέψουμε!

Μπορούμε ως κοινωνία να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο τη νέα χρονιά. Να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο κοινωνικό οικοδόμημα, θεμελιωμένο στις βάσεις της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του ανθρωπισμού. Να ενεργοποιήσουμε τις δημιουργικότερες αρετές μας και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.

Γιατί, αυτή η κρίση μπορεί και πρέπει να γίνει η ευκαιρία της κοινωνικής αφύπνισης που τόσο ανάγκη έχουμε για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Το 2012 πρέπει η προσπάθεια όλων μας να είναι πιο δυνατή και σίγουρα πιο αλληλέγγυα. Πρέπει να αλληλοϋποστηριχτούμε και να αλληλοβοηθηθούμε, στη γειτονιά, στο χωριό, στην πόλη. Να στρέψουμε το βλέμμα «στη διπλανή πόρτα».

Να αδράξουμε την ευκαιρία, να στηρίξουμε τον τόπο μας, στηρίζοντας τις δικές μας δουλειές και προτιμώντας τις δικές μας επιχειρήσεις και τα δικά μας προϊόντα.

Για τη νέα χρονιά εύχομαι από καρδίας σε όλους, να έχουμε Υγεία, Δύναμη και Αγάπη, ώστε να προσπαθήσουμε μονιασμένοι να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Με πίστη στις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.