Φαίνεται πως ο Δήμαρχος Βέροιας έχει σκοπό να τραβήξει στα άκρα το ζήτημα του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας. Ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας έχει αρχίσει στους άλλους δυο Δήμους της Ημαθίας (Νάουσας- Αλεξάνδρειας), ο Δήμος Βέροιας θα το συζητήσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.
kalaitzidis kostas-500Θα λέγαμε ότι ενδεχομένως να συμφωνήσει και να υπαχθεί και ο Δήμος Βέροιας υπό την αιγίδα της Π.Ε αλλά η διατύπωση του θέματος όπως εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργεί ερωτήματα και απορίες. Η διατύπωση έχει ως εξής: «Ενημέρωση και λήψη καταρχήν απόφασης για τη συμμετοχή ή μη του Δήμου σε Κοινωνική Σύμπραξη, στα πλαίσια της επικείμενης υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ-FEAD)» για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.»
Θα λάβει δηλαδή μια κατ΄ αρχήν απόφαση για το θέμα..
Με λίγα λόγια ο Δήμος Βέροιας, ίσως να επιμείνει στη θέση του, ότι δηλ αυτός πρέπει να αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος. Θα φανούν προφανώς οι προθέσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης,
Ας προβληματιστούν οι κάτοικοι αυτού του τόπου για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η κόντρα και γιατί τόση επιμονή από τις δύο πλευρές για το ποιος θα αναλάβει το έργο.
Σημασία πάντως για τους πολίτες έχει η ανακούφιση που θα έχουν οι ωφελούμενοι και όχι ποιος φορέας θα το υλοποιήσει.
Αυτό ανήκει στη σφαίρα μιας υπερφίαλης και εγωκεντρικής επίδειξης «ικανοτήτων» και από τους δυο…