Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρεία (ΕΠΑΝΕΤ), σε συνεργασία με το Innovation Farm, πρόκειται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα επιχειρησιακής επιτάχυνσης Stage One Business Accelerator, (επιταχυντή νεοφυών ομάδων και επιχειρήσεων), στο πλαίσιο προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
Σκοπός του εγχειρήματος είναι να αναδείξει και να υλοποιήσει καινοτόμες ιδέες με απλά λόγια να παράγει επιχειρήσεις δικτυώνοντας παράλληλα τους νέους υποψήφιους επιχειρηματίες με επενδυτές. Το πρόγραμμα Stage One Accelerator υποστηρίζει μεταξύ άλλων το και το PJ Catalyst Fund που προσφέρει δυνατότητα χρηματοδότησης καθώς πρόσβαση στον Incubator IQbility
Ο Stage One Business Accelerator παράγει ή προάγει επιχειρήσεις μέσα από μια εντατική και πρακτική διαδικασία που περιλαμβάνει ακροάσεις (auditions), εντατική εργασία και καθοδήγηση περίπου 10 εβδομάδων από έμπειρους coaches για κάθε συμμετέχουσα ομάδα σε θέματα έρευνας αγοράς, marketing, επιχειρησιακού σχεδιασμού και οικονομικού μοντέλου. Στο τέλος του προγράμματος γίνεται παρουσίαση των σκεπτικών μπροστά σε κριτές που αποτελούνται από επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.
Η ομάδα του innovation Farm έχει σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συμμετέχοντας ενεργά στην ανάδειξη νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Η ΕΠΑΝΕΤ προσφέρει υποτροφίες σε πέντε αντίστοιχες νεοφυείς ομάδες, καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής τους.
Οι εργασίες του καινοτόμου αυτού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, στην οδό Κεντρικής 3 στην Βέροια.
Σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και για την αποστολή αιτήσεων μπορείτε να πληροφορηθείτε από τον στο τηλέφωνο: 6974-031424 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.stageone.innovationfarm.eu

Ο Πρόεδρος
Της ΕΠΑΝΕΤ
Μιχάλης Τρανίδης