Αντιπαρερχόμενος ως ανάξια σχολιασμού, τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Βέροιας κ.Βοργιαζίδης περί «πραξικοπηματικών» ενεργειών εκ μέρους μου, στην υλοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας στην Ημαθία, με συντονιστή-εταίρο την Π.Ε Ημαθίας, δηλώνω τα εξής:

Ο δήμαρχος Βέροιας ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ότι από τους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου και του Μητροπολιτικού δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμπράττουν στην διαβούλευση υλοποίησης του προγράμματος υπό την αιγίδα της ΠΚΜ και των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων στην Κεντρική Μακεδονία, ο μόνος που επέλεξε να αυτονομηθεί, είναι ο δήμος Βέροιας.

Επίσης σε όλη τη χώρα , ακόμη και στην Αττική, αρμόδιοι φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι οι Περιφέρειες και οι αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες.

ΨΕΥΔΕΥΤΑΙ όταν αναφέρεται σε μη πρόσκληση του στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το μεσημέρι της Τετάρτης 21ης Ιανουαρίου. Επισυνάπτω το αποδεικτικό του φαξ, το οποίο εστάλη στον δήμο Βέροιας, στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 14.51.

Ο δήμος Βέροιας ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ, παρά την πρόσκληση, στο κάλεσμα της ΠΚΜ, στις 18 Δεκεμβρίου 2014, στην σχετική διαβούλευση που κάλεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ όταν δηλώνει ότι ήταν «έτοιμος» για το πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο, όταν αυτό βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαβούλευσης και το ίδιο το Υπουργείο δεν έχει ακόμη καθορίσει συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης.

Καλώ τον κ.Βοργιαζίδη να κατανοήσει το γεγονός ότι δεν εξελέγη στην θέση του αντιπεριφερειάρχη, αλλά σε αυτή του δημάρχου.

Ας ασχοληθεί λοιπόν με τα πολλά και σημαντικά προβλήματα του δήμου Βέροιας και ας αφήσει κατά μέρος τα διχαστικά διλήμματα.

Προσωπικά σέβομαι τον θεσμικό ρόλο που μου ανέθεσε η μεγάλη πλειοψηφία των Ημαθιωτών, χωρίς να μπαίνω σε «ξένα χωράφια». Αυτή τη νωπή εντολή θα τηρήσω, ενδιαφερόμενος για το σύνολο των συμπολιτών μας στην Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια.

Η αγωνία μου, στη οποία δήλωσαν συμπαράσταση οι 20 φορείς της Ημαθίας που συνυπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας, είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για τους ανέργους, τους εξαρτημένους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες .

Δεν μπορεί να θεωρεί ένας δήμος ότι μπορεί να αναλάβει τον συντονισμό υπηρεσιών οι οποίες βρίσκονται εκτός των διοικητικών του ορίων και βρίσκονται στην διοικητική αρμοδιότητα των δήμων της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας.

Η σωστή προετοιμασία που ισχυρίζεται πως έχει κάνει για την περιοχή αρμοδιότητάς του ο δήμος Βέροιας, θα μας είναι πολύ χρήσιμη έτσι ώστε να μην μείνει ούτε ένας δυνητικός δικαιούχος του προγράμματος χωρίς την παροχή βοήθειας, πράγμα που είναι και το βασικό ζητούμενο για όλους τους φορείς της Ημαθίας που συμμετέχουμε στη Σύμπραξη.

Έστω και την ύστατη στιγμή τον καλώ φιλικά, αντιλαμβανόμενος τον θεσμικό του ρόλο, να προσέλθει στην διαβούλευση για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, συμπράττοντας με τις υπηρεσίες του, όπως έπραξαν οι ομόλογοι του σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια κ.κ Κουτσογιάννης και Γκυρίνης, ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, τα Γηροκομεία της Ημαθίας οι κοινωνικοί φορείς και φυσικά η Μητρόπολη μας.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας