Tην Τρίτη 27 Δεκεμβρίου το απόγευμα, όπως κάθε χρόνο, τελέστηκε στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Τον εσπερινό παρακολούθησαν νέοι και νέες φοιτητές από την Αλεξάνδρεια που εισήχθησαν φέτος στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι τους. Ο εσπερινός αυτός έχει καθιερωθεί ως ευχαριστήριος για την επιτυχία των φοιτητών, στο τέλος μάλιστα ο σεβασμιώτατος διαβάζει σχετική ευχαριστήριο ευχή.

Μετά το τέλος του εσπερινού ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στους νεόυς. Ομιλητής ήταν ο σεβασμιώτατος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «αντιμετώπισις της κρίσεως».

Ακολούθησε απονομή υποτροφιών και τιμητικών διακρίσεων σε: α) φοιτητές και φοιτήτριες από την Αλεξάνδρεια που κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος αρίστευσαν, β) νέους φοιτητές κι φοιτήτριες από την Αλεξάνδρεια που εισήλθαν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά τις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και γ) μαθητές Λυκείων της Αλεξάνδρειας που στην περσινή σχολική χρονιά αρίστευσαν.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στις προσκοπικές (πρόσκοποι, λυκόπουλα, οδηγοί) ομάδες της Αλεξάνδρειας, σε αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρουν στις δραστηριότητες της ενορίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία ο προϊστάμενος της ενορίας και αρχιερατικός επίτροπος Αλεξανδρείας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρέστησαν ο πρ. προϊστάμενοςκαι αγαπητός σε όλους αρχιμ. Νεκτάριος Λασκαρίδης ο οποίος είναι και ο εμπνευστής όλης αυτής της προσπάθειας για τους νέους της πόλης, καθώς επίσης και ο αρχιμ. Ειρηναίος Δεληδήμος ο οποίος προέρχεται από την ακαδημαϊκή οικογένεια του Α.Π.Θ. επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού και της εκδήλωσης τέθηκαν σε προσκύνηση ιερά λείψανα του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά από την ιερά μονή Παναγίας Δοβρά.