Επισκέψεις του υπ. βουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ Σωτήρη Κουπίδη στο εργοστάσιο της VENUS και της ΑΛΜΜΕ

Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με το «Ποτάμι», κ. Κουπίδης Σωτήριος, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου κονσερβοποιίας Venus, έναν από τους μεγαλύτερους πανελλαδικά Εξαγωγικούς Βιομηχανικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις εγκαταστάσεις του Συνεταιριστικού εργοστασίου επεξεργασίας φρούτων ALME, στην Κουλούρα Ημαθίας.

Η πολιτική ανάπτυξης στην χώρα μας σε θέματα Βιομηχανικού Αγροτικού προσανατολισμού αφορά σε μεγάλο βαθμό την δημιουργία κοινωνικής οικονομίας μέσα από τέτοιες δραστήριες και υγιείς δομές. Η απορρόφηση των τοπικών νωπών προϊόντων και η εξαγωγική δυναμική του εργοστασίου δίνει ανάσα στην περιοχή τόσο οικονομικά όσο και μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας αφού μπορούν περισσότερα εργατικά χέρια να προωθηθούν στην απασχόληση, χωρίς την ανάγκη της εσωτερικής μετανάστευσης.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι Έλληνες παραγωγοί είναι στους πρωταρχικούς στόχους του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της πολιτικής μας» , τόνισε ο κ. Κουπίδης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης ΑΛΜΕ κ. Αλαγκιωζίδη Πέτρο.
Όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα, δίνοντας την δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να γίνονται ανταγωνιστικές και βιώσιμες.
Ακολούθησε ευρεία συζήτηση με τους εργαζόμενους του εργοστασίου, που υπέβαλλαν ερωτήσεις και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, τους υπευθύνους των τομέων της επιχείρησης και της γραμμής παραγωγής. Ο τόπος μας έχει παράδοση σε αυτού του τύπου την ανάπτυξη και αυτό οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε στο μέλλον, με κάθε δύναμη.

«Η επίσκεψη αυτή εξελίχθηκε συγκινητικά, αφ’ ενός μεν γιατί κάποιοι εργαζόμενοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό μου τον παππού Σωτήρη από την μακροχρόνια συνεργασία μαζί του και αφετέρου δε, επειδή σε μένα αναβίωσε παιδικές μνήμες», δήλωσε σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα ο κ. Κουπίδης.