Με τον προσωρινό πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μακροχωρίου κ. Πατσιαβούρα συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Εμμανουηλίδης με την ιδιότητα του αθλητικού παράγοντα. Προβλήματα, ανησυχίες και στόχοι τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν διεξοδικά
Στη συνέχεια ο κ. Εμμανουηλίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ημαθίας όπου είχε συνάντηση με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, με το ιατρικό, νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό.
Ζήτησε από την κ. Μπούρτσου να μάθει σε τι φάση βρίσκεται η επέκταση του Νοσοκομείου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, συζήτησε την επικείμενη πρόσληψη επτά επικουρικών γιατρών, που όπως ειπώθηκε, είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με τους οποίους είχε μια γόνιμη συζήτηση και δήλωσε αλληλέγγυος ως προς τα ζητήματα που τους απασχολούν
Λίγο αργότερα βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ημαθίας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Ζυγουλιάνο με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την απονομή δικαιοσύνης και τα προσκόμματα που συναντά, κυρίως λόγω του φόρτου εργασίας.
Μίλησε με δικηγόρους και άκουσε με μεγάλη προσοχή τους προβληματισμούς τους, καθώς, όπως είπε, «η δικαιοσύνη αποτελεί μία από τις τρείς εξουσίες στις οποίες βασίζεται η λειτουργία του κράτους και αποτελεί την κορωνίδα της δημοκρατίας». Σημείωσε δε, ότι θα τον έχουν δίπλα τους μόνιμο σύμμαχο και ενεργό συμπαραστάτη.