Το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, ως Σωματείο Κοινωνικής Δράσης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΡΟΥΧΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΕΙΔΩΝ Α’ ΑΝΑΓΚΗΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία & στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας στις 27 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρες 9π.μ.-4μ.μ.
Η δράση αυτή καθίσταται αναγκαία λόγω της σοβαρούς έλλειψης φαρμάκων & φαρμακευτικού υλικού που παρατηρείται καθημερινά. Αυτή την φορά, μέρος των φαρμάκων θα διατεθεί και πάλι όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας, για άτομα κατά πλειοψηφία άπορα, που κρατούνται χωρίς να έχουν ακόμη περάσει από δίκη, πολλές φορές για μακρό χρονικό διάστημα (υπόδικοι), και η υπόλοιπη ποσότητα θα διατεθεί στον φορέα ΠΡΑΞΗΣ στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ για άτομα ανασφάλιστα και άπορα -άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο υποτιθέμενο σύστημα υγείας, που προσέρχονται για παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, στερούνται ακόμη και της στοιχειώδους φαρμακευτικής υποστήριξης, ενώ μπορεί σωρεία φαρμάκων και υλικού να περισσεύει ή να οδεύει προς λήξη στα ράφια φαρμακείων ή συμπολιτών μας. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η συλλογή όσων περισσότερων φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού κάθε είδους (παυσίπονα, αναλγητικά, αντιαλλεργικά, αντιβιοτικά, σκευάσματα πίεσης, σακχάρου, παιδικά εμβόλια και σιρόπια, αντισηπτικά, γάζες κλπ), η ταξινόμηση-καταγραφή και η παράδοσή τους στον φορεα Πράξης και στην Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας και για την κάλυψη των αναγκών τους.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ 62 ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΒΑΣΗ. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΕΙΔΗ Α’ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Υπεύθυνος της δράσης: Αντιπρόεδρος του ΑΝΔΥ
Κος Παύλος Σαρημιχαηλίδης (κιν. 6973370581)