Ανακοίνωση από τους ΕΡΑ Ημαθίας σχετικά με την αξιολόγηση και τη συμπεριφορά συναδέλφων τους αναφέρει τα εξής: «Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η απαντητική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας στο αίτημα των συναδέλφων νηπιαγωγών για στήριξη στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση (Αριθ. Πρωτ. 305/18-12-2014), που πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ), αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στην κακόγουστη φαρσοκωμωδία στην οποία πρωταγωνιστούν εδώ και καιρό τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) με θύματα τον εκπαιδευτικό κόσμο της Ημαθίας.
Οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις αρνήθηκαν για μια ακόμη φορά να γίνει ο Σύλλογός μας μπροστάρης και να εμπνεύσει τους συναδέλφους στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Κατηγορηματικά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥ) εξέφρασαν για μια ακόμα φορά (η τρίτη στη σειρά) την αντίθεσή τους στη συλλογή υπογραφών, αρνούμενοι να βάλουν πρώτοι οι ίδιοι τις υπογραφές τους.
Προφανώς με τον “Πρόεδρο” του Συλλόγου κ. Δημήτρη Πυρινό (ΔΑΚΕ) να προστρέχει πρώτος και καλύτερος για να αποκτήσει το ISO του αξιολογητή, το να φιγουράριζαν τα ονόματά τους σε κείμενο συλλογής υπογραφών και καλέσματος σε συμμετοχή στην απεργία-αποχή θα θύμιζε θέατρο του παραλόγου.
Η ΕΡΑ υποστήριξε την ανάγκη ο Σύλλογος να κινητοποιηθεί, να βγει μπροστά, να εμπνεύσει, να συλλέξει τα ονόματα των συναδέλφων Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων που ήδη συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και να καλέσει ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, η οποία είναι καθόλα νόμιμη και δε συντρέχει κανένας λόγος φόβου για οποιαδήποτε συνέπεια ούτε καμία χρηματική παρακράτηση. Και φυσικά καλέσαμε ως αυτονόητη πράξη πρώτα τα μέλη του Δ.Σ. να εμπνεύσουν τους συναδέλφους βάζοντας αυτά πρώτα και καλύτερα τις υπογραφές τους.
Αλλά φυσικά για μια ακόμα φορά “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω”…»
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΕΧΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς