Στις 5.00 το απόγευμα θα δοθεί απάντηση στους τουριστικούς πράκτορες Ημαθίας για το εάν και πότε θα πληρωθούν τα χρωστούμενα από την μεταφορά μαθητών το 2011 και το 2012.
Η απάντηση θα προκύψει μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε για τις 2.00 μμ ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών με μοναδικό θέμα την πληρωμή των τουριστικών πρακτόρων της Ημαθίας.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9.00 το πρωί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και αφού συνομίλησαν για λίγο με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του, για δύο ώρες.
taxid-praktores-2-500Κατά τη συνομιλία ο πρόεδρος των Πρακτόρων Απόστολος Εμμανουηλίδης τόνισε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η πολιτεία οφείλει άμεσα να δώσει λύση.
«Έχουμε κάνει τις μεταφορές, πληρώσαμε ΦΠΑ, εφορία, πετρέλαια, μας έγινε και έκπτωση κατά 20% και μετά απ΄όλα αυτά ακόμα περιμένουμε να πληρωθούμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται με τα εντελλόμενα και ό,τι άλλο ακολουθεί. Θέλουμε τα λεφτά μας άμεσα, καθώς είμαστε ο μοναδικός Νομός σε όλη την Ελλάδα που δεν πληρώθηκαν οι τουριστικοί πράκτορες. Θέλουμε μια απάντηση σήμερα ώστε να ξέρουμε σε τι κινήσεις θα προβούμε περαιτέρω» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι έγιναν κάποια λάθη στο όλο ζήτημα και πως αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των Πρακτόρων. «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να δοθεί λύση» υπογράμμισε.
Μετά από επαφές και πιέσεις προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών προκλήθηκε η σύσκεψη, από την οποία αναμένονται τα αποτελέσματα