Με σκοπό την προώθηση και την άμεση επίλυση των θεμάτων των Αγροτών της περιοχής αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο το προεδρείο του Συλλόγου βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο στην Αθήνα .
Θέματα οργανωτικά καθώς και γενικότερης Αγροτικής πολιτικής όπως και μια σειρά από προτάσεις και θέσεις του συλλόγου συζητήθηκαν με τον
αν. ΥΠΑΑΤ κ. Πάρι Κουκουλόπουλο .
Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Εξαρχο όπου συζητήθηκε το θέμα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις στις δενδρώδεις ως επι το πλείστον καλλιέργειες , αλλά και το θέμα των πρόσφατων βροχοπτώσεων και τις τεράστιες συνέπειες τους στο βαμβάκι και στις άλλες καλλιέργειες του κάμπου, όπου και κει είναι επιτακτική η ανάγκη των άμεσων εκτιμήσεων και αποζημιώσεων.
Ζητήματα της νεας ΚΑΠ και προτάσεις μας για την στήριξη των προϊόντων της Ημαθίας αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της Γεωργίας της περιοχής συζητήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Μελλά. Για όλα αυτά τα θέματα ζητήθηκε από τον Γ.Γ. και συμφωνήθηκε ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση και στην Ημαθία , ώστε όλοι οι αγρότες να έχουν άμεση γνώση και τεχνικά για τις επι μέρους λεπτομέρειες της νεας ΚΑΠ .
Επίσης ακολούθησε επίσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου στην συνάντηση που είχαμε με τον αντιπρόεδρου του Οργανισμού κ. Αλέξανδρο Οφίδη συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ την στήριξη του Οργανισμού προς τους αγρότες, την απλούστευση και την αμεσότερη διεκπεραίωση των ζητημάτων των αγροτών.
Συνάντηση έγινε και με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Γκεγκέρογλου για την διευθέτηση του θέματος των μετακαλούμενων (μετακλητών) εργατών γής όπου ζητήθηκαν και συζητήθηκαν μια σειρά από ενέργειες στις οποίες πρέπει άμεσα να προβεί το Υπουργείο Εργασίας σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία για την απλούστευση των διαδικασιών και την μείωση του κόστους μετάκλησης αλλά και τον υπολογισμό του εργατικού κόστους – στην φορολογική διάσταση του θέματος για τους αγρότες – μέσα από την διαδικασία της τήρησης των βιβλίων .
Για το αμέσως επόμενο διάστημα ο σχεδιασμός του Συλλόγου μας είναι η συνέχιση των επαφών και των διεκδικήσεων είτε μέσα από τον διάλογο είτε μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις, στην κατεύθυνση της Οργανωτικής ανασυγκρότησης του Αγροτικού τομέα , της μείωσης του κόστους παραγωγής, της φορολογικής πολιτικής αναφορικά με τους αγρότες, και όλων των ζητημάτων που μας αφορούν. Στον αγώνα αυτό ζητάμε την πλήρη συμπαράσταση και την συμμετοχή του Αγροτικού κόσμου .
Για τον Α.Σ.Γ.ΒΕΡΟΙΑΣ