Το χειμωνιάτικο κρύο σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Πολλοί μάλιστα δεν το αντέχουν καθόλου. Αν ανήκετε, λοιπόν, κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν κάποια μέτρα που αν τα υιοθετήσετε σίγουρα θα υποφέρετε λιγότερο τις παγωμένες μέρες του χειμώνα…

Μελανιάζουν οι άκρες των δακτύλων σας;

Κι όχι μόνο μελανιάζουν, αλλά έχετε και την αίσθηση ότι τα δάκτυλά σας νεκρώνονται; Αν ναι, πρόκειται για μια διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος που βελτιώνεται αν ζεστάνετε τα δάκτυλά σας βάζοντάς τα κάτω από κρύο νερό. Επίσης, θα απαλλαχθείτε αρκετά από τη δυσάρεστη αυτή αίσθηση, κάνοντας μια θεραπεία με βιταμίνη Β3, καθώς η βιταμίνη αυτή ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία.

Είναι το δέρμα σας ανοικτόχρωμο και ευαίσθητο;

Τέτοιου είδους δέρματα επηρεάζονται σημαντικά από τις αλλαγές της θερμοκρασίας, κοκκινίζουν εύκολα και πιθανώς να παρουσιάσουν και ερυθρίαση. Για να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα, πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας πριν το εκθέσετε στο κρύο ( με κατάλληλο ρουχισμό, κρέμες, κ.τ.λ.) και ν’ αποφεύγετε τα θερμικά σοκ όπως, λόγω χάρη, τη σάουνα. Να θυμάστε επίσης ότι οι κρέμες ενάντια στο κοκκίνισμα δημιουργούν ένα αποτελεσματικό προστατευτικό φίλτρο.

Παγώνουν τα πόδια σας;

Το πρόβλημα αυτό πιθανώς να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος. Διερευνήστε το. Πάντως για να βελτιώσετε την κατάσταση, έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

  • Αλλάζετε τα παπούτσια σας όταν βραχούν, γιατί η υγρασία κάνει τα πόδια να παγώνουν περισσότερο. Μόλις φθάνετε στο σπίτι, βγάζετε αμέσως τα παπούτσια σας και φοράτε τις παντόφλες σας. Στη δουλειά έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες. Επίσης, αποφεύγετε τις βαμβακερές κάλτσες, γιατί συγκρατούν την υγρασία.
  • Αν ιδρώνουν τα πόδια σας, πλένετέ τα πρωί και βράδυ. Αφού τα σκουπίσετε προσεκτικά, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάκτυλα, περάστε τα με μια κρέμα ή ένα σπρέι κατά της εφίδρωσης. Και, βεβαίως, αλλάζετε κάθε μέρα κάλτσες.
  • Αν τα πόδια σας είναι μόνιμα παγωμένα, μπορείτε να τα ζεσταίνετε με μια θερμοφόρα, την οποία καλό είναι να τοποθετείτε στο κρεβάτι σας λίγο πριν πέσετε για ύπνο.
  • Δώστε επίσης πολύ προσοχή στα παπούτσια που φοράτε. Αποφεύγετε τα πολύ στενά παπούτσια που φυλακίζουν τα πόδια ή τις μπότες που συμπιέζουν τη γάμπα. Γιατί και στις δυο περιπτώσεις, εμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που κάνει τα πόδια σας να κρυώνουν.